• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Uszczelka bagażnika sedan

piootr

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 120KM 2008r
Witam. Podpowiedzcie proszę gdzie mogę kupić nową uszczelkę bagażnika do sedana. W sklepach motoryzacyjnych nie ma, na necie same używane, a w serwisie kosmiczna cena jak za kawałek gumy - bagatela 211 zł [emoji1]

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Szukałeś uniwersalnych uszczelek na metry?
Szczerze nie wiem czy występuje w takim rozmiarze jak do 159, ale kolega kupował sobie taką uniwersalną do Mazdy. Kwestia profilu uszczelki.
Swoją drogą nie wydaje mi się, że 211 zł w ASO za oryginalną uszczelkę to astronomiczna kwota. Popytaj u naszych sprzedawców lub tutaj http://www.autoczescisklep.com/, mają często bdb ceny na oryginały.

Witam. Podpowiedzcie proszę gdzie mogę kupić nową uszczelkę bagażnika do sedana. W sklepach motoryzacyjnych nie ma, na necie same używane, a w serwisie kosmiczna cena jak za kawałek gumy - bagatela 211 zł [emoji1]

Bo to nie jest, jak to pogardliwie okresliles "kawalek gumy". W tej gumie jest zaklęta historia motoryzacji, musi kosztować [emoji14] a tak na powaznie to niestety czesci do alfy nie należą do najtanszych.. Atakuj na allegro uzytkownikow "tanifiat" albo "akuki". Ewentualnie na grupie fb jest gosc pracujacy w serwisie fiata czasem wrzuca jakies czesci w niezlych cenach, trzeba poszukac po gieldzie bo nie pamietam jak sie nazywa. Ale dwie stowki to nie jest jakas tragedia, duzo taniej napewno nie bedzie.

Hahaha jeszcze drożej niż w serwisie

Pytałeś tam gdzie napisałem?

Dobra, zrobiłem test szczelności. Lalem woda po całej klapie bagażnika. Okazuje się że uszczelka jest ok. Problem leży w uszczelce lamp tylnych. Foto poniżej. Jak tam guma może się nazywać? Wymienny element czy trzeba cała lampę kupować?
143.jpg
144.jpg
145.jpg
146.jpg
147.jpg

Amortyzatory
Powrót