• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

usunięcie klap wirowych

Akurat nie mi, ale dałem namiar kumplowi :) Będzie robił 156 2,4. Na pewno rozrząd i chyba coś przy zawiasie. Widzę, że mechanik to mój imiennik, w dodatku alfiarz. Lepiej być nie może :D

Btw. Chłopacy, nie macie jednej klubowej ramki na handel? Bo mi pies zeżarł :D

Masz metalowy kolektor, a ponoć rozrządu nie trzeba zrzucać. Mój mechanik stwierdził że sam wszystko ogarnie więc mu zaufam.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka[/QUOTE
ponoc tez tak myslałem i nie tylko ja w gt,147 to tak samo jest pod maską, w 159 da rade bez rorządu ale nie gt i 147 oczywiscie pisze o plastikowym:)taki ja miałem,kolego jak masz plastikowy to teraz niech mechanik luknie czy przejdzie ci koło pompy CR:)

- - - Updated - - -

NIEMASZ:))1 gt klapek nie miały:)ale jak masz aluminiowy kolektor zdejmij plastikową osłone i za wtryskami bedzie widac
I tu się nie zgodzę -usuwałem klapy w tym tygodniu z GT 150Km z 2007 roku!Kolektor metalowy-rozrząd do zrzucenia.

Ostatnia edycja:
Ja dziś podstawiłem swoją bellę na zabieg usunięcia klap i wymianę rozrządu. Firma Mario-Car z Kostomłotów II. Nie korzystałem wcześniej z usług tego serwisu ale był polecany na forum i dodatkowo gość był zorientowany w sprawie. Trzymajcie kciuki :)

dobrze widzie? mam klapy?

Załączniki

• 2015-12-17-353.jpg
    2015-12-17-353.jpg
    65.1 KB · Wyświetleń: 116
no ale 2005 raczej niema:),a lukałes na date na kolektorze produkcji??
Nie sprawdzałem tym bardziej że kolega przywiózł drugi przygotowany na podmianę.Ponieważ klapy w GT to faktycznie rzadkość więc usunęliśmy też sterownik klap(z programu też)by nie było po nich śladu.Pozdrawiam

Można dać nową uszczelkę pod kolektor. Koszt 20-50zł

no i albo szykowac drugi kolektor np od 156jtd 140 konej albo tu dziury spawac lub gwintoawc i wkrecic sruby odpowiednie

Amortyzatory
Powrót