• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Usunięcie DPF + EGR Lubelskie gdzie ?

A ma ktoś jakieś doświadczenia z Prochip'em z Nałęczowa ? Na innych forach zbiera bardzo pozytywne opinie..

I jak po tym wszystkim sprawuje się auto? Ile już przejechałeś km od tych poprawek. Pytam bo też się przymierzam.
40 tyś , pare dni temu wymieniłem komplet dwumas ,sprzęgło itd , bo miałem od dawna stuki, jak się okazało zrobiłem to nie potrzebnie bo wszystko jeszcze mogło pojeździć. Więc jeśli chodzi o układ napędowy i silnik jak na razie nie widzę negatywnych skutków tych operacji.

Ja robiłem program i FMIC w ProChipie, Piotr zna się na rzeczy i ceny są OK. Niebawem gonie na strojenie po założeniu FMIC'a, ale muszę najpierw ogarnąć Alfę. Polecam strojenie tam ;)

Ostatnia edycja:
Mój znajomy usuwa dpf i egr i bierze za to od 500 do 600 pln i mogę go polecić bo dobrze to robi.

Mrq powiem Ci, że fajny ten polecony warsztat, solidny. Wszystko wróciło do normy w pracy silnika. I nawet spalanie spadło po tym wszystkim, mimo nie usuwania dpf'u.

Egr mam już zaślepiony, a dpf puki co jeszcze działa (średnio wypalanie co 600 km). Zobaczę, jak będzie sprawiał kłopoty to wtedy.

Czyli de facto z Lublina nikogo za bardzo nie ma i warto pojechać np do Pabla ws. egr, dpf, i np klapy bez rozpinania rozrządu?

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Czyli de facto z Lublina nikogo za bardzo nie ma i warto pojechać np do Pabla ws. egr, dpf, i np klapy bez rozpinania rozrządu?

Mój znajomy ogarnia tego typu rzeczy bez problemu a mogę go polecić śmiało bo mi w poprzednim aucie to ogarnial.

Wrzuć w takim razie namiary na pw jak możesz.

Pokaż załącznik 172296 nie chcialo mi się pisać :) dzwoń pod ten pierwszy numer do Rafała. Pablo oczywiście też polecam. Sam zawsze u niego serwisowalem. Ale znalazłem dobrych mechaników na miejscu i u nich zrobiłem całość

mrq - byłbyś tak uprzejmy i podrzuciłbyś na PW namiary do tego mechanika? Wizytówka w poście jest miniaturką i trudno ją przeczytać. Z góry dzięki.

EDIT: Udało się odtworzyć zdjęcie, problem rozwiązany.

Ostatnia edycja:
W niemcach jest motodelta, specjalizacja alfa fiat. Ale nic u nich jeszcze nie robiłem

Wstępnie dogadałem się w jabłonnej.

Klapy dpf egr i program. Czekamy teraz na strzał gotówki :p

Polecam motodeltę .Facet zna się na makaronach. Sam ma kilka sztuk.
Nawet borewicza i kwadraciaka ma [emoji2]

P9

Ostatnia edycja:
Niestety kwadraciak odjechał, ale w dobre ręce :)
Co do modyfikacji elektronicznych w Motodelcie,
będzie taka możliwość, ale trzeba poczekać jeszcze kilka dni.

Potwierdzam oficjalnie że takie modyfikacje oprogramowania ECU można już robić , od najprostszych typu EGR - OFF , klapy - OFF wraz z usuwaniem fizycznym, DPF - OFF i inne ciekawostki jak wyłączanie ograniczników prędkości , AdBlue , uciążliwych sond itp. Więcej na priv

W sumie to odgrzejemy kotleta.

159 2.4 200km. Potrzebuje wywalić fizycznie dpf, klapy wirowe egr i najlepiej zrobić program.

Kto kiedy i za ile ?

No post wyżej masz ofertę

Amortyzatory
Powrót