Ustawienie zegara w ICS

• Autor wątku Autor wątku 42n8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
4

42n8

Guest
Witam serdecznie
To moj pierwszy post i od razu niestety chcialbym sie zwrocic z prosba o pomoc. Mam taki problem, że czas pokazywany przez ICS rozni sie od rzeczywistego o 20 minut (ICS spoznia sie). Nie moge znalezc nigdzie ustawien zegara, opcja "rds time" czy cos takiego jest, ale nie da sie zaznaczyc... Skad ten ICS w ogole wie ktora godzina? Wyjalem bezpiecznik, myslalem, ze sie zresetuje czy cos, ale nie nic to nie dalo. Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam

Re: Zegar w ICS

42n8 napisał:
Witam serdecznie
To moj pierwszy post i od razu niestety chcialbym sie zwrocic z prosba o pomoc. Mam taki problem, że czas pokazywany przez ICS rozni sie od rzeczywistego o 20 minut (ICS spoznia sie). Nie moge znalezc nigdzie ustawien zegara, opcja "rds time" czy cos takiego jest, ale nie da sie zaznaczyc... Skad ten ICS w ogole wie ktora godzina? Wyjalem bezpiecznik, myslalem, ze sie zresetuje czy cos, ale nie nic to nie dalo. Bede wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam

Jeśli masz GPS to ustawia się sam.
U mnie co do minuty działa :) tez przez GPS nie da sie ustawić ręcznie.

PS. uzupełnij profil !

Jak wejdziesz do ustawień ICS-a to masz tam opcje sprzężenia zegara z RDS-em i jak odpalisz radio na stacji która nadaje RDS to zegar będzie uaktualniał godzine z radia.
Ja tak ustawiłem i jest OK. Ale zdarza sie jak mam radio ustawine na stację lokana która nie nadaje sygnału RDS to zegar pokazuje dziwna godzine, wówczs przełączam na inną stacje i godzina się zmienia na własciwą. Pozdrawiam.

Witam jezeli masz w tym aucie nawigacje satelitarna to zeby ustawil sie czas musisz wlozyc do czytnika tej nawigacji plytke navi ktoregos z krajow europy innej mozliwosci ustawienia czasu nie ma .Temat poruszany na forum wielokrotnie.

Albo wypnij kostke z tyłu od czytnika navi . Jeśli ją wypniesz to odblokują się ręczne funkcje ustawienia zegara w ICSie.

Panowie mam również problem z godziną. RDS jest nie aktywny a płyty od navi niestety nie mam. Czy ktoś może wie jak taką płytkę zdobyć/pożyczyć płytkę aby ustawić godzinę z GPS?

odlaczyc czytnik nawigacji i wtedy bedziesz mial opcke w ics-ie do recznego ustawienia godziny.

i jak ponownie podłączę navi to godzina będzie w porządku?
A tak z ciekawości gdzie można dostać płytkę do navi? Czy w ogóle są jakieś update'y i polskie mapy?

nebeu.... powinieneś wiedzieć że nie ma polskich map. Nie był i nie będzie......
Po co Ci ta nawigacja jak płyty nie masz? Nawet godziny nie ustawisz :lol: weź to odłącz i miej problem z głowy. A jak już tak bardzo chcesz tą płytę (nie wiem po co) to sobie ściągnij z chomika i wypal. Wolno, na kilku rodzajach płyt bo to jak z CD audio. Ciężko dobrze nagrać.
Odnośnie nawigacji PL to jest możliwość zainstalowania inne go czytnika. ALe.... będą mapy navteq`a a one dupy nie urywają.... masz tylko widok 2D i generalnie archaizm. Pomimo update map raz w roku. Chciałem to zamontować bo te czytniki teraz są tanie, ale jak się pobawiłem u szwagra w bmw to mi się odechciało - wolę iść w swój projekt navi. O wszystkim na forum już było. Szukaj.

Witam. Jak ustawic godzinke. Nie jest podswietlone ustawienie z RDSem nie moge w nie wejść. Odlaczylem przy zmieniarce kabelek ktory polecaliscie ten siwy prostokatny( mialem 1 ) to samo. Chyba ze w innym miejscu pojawi sie ustawienie ręczne. Przerabial ktoś?

Jakiej zmieniarce? Nawigacje masz odłączyć. A opcja się pojawi ale nie od razu, trochę czasu musi minąć.

Ludzie jakiej zmieniarki??????
Odłączyć trzeba czytnik nawigacji a nie zmieniarkę. Czytnik ma dwie wtyczki. Odłącz obie choć z tego co pamiętam zasilanie idzie przez zieloną więc powinno wystarczyć odłączyć zieloną.

Już chciałem napisać, że czytnik nawigacji, ale mnie ubiegłeś...

Swoją drogą forum też trzeba odłączyć od nawigacji, bo godzinę ma przyszłościową. ;)

Amortyzatory
Powrót