Ustawienie spryskiwaczy

K@rdi4N

Nowy
Auto
Była 156 2.0 1998r, obecnie 156 SW FL 1.9JTD 150km
Witam od jakiegoś czasu mam problem ze spryskiwaczami albo leją na dach albo jest słabe ciśnienie.

Jak je dobrze ustawić ? Próbowałem igłą itd ale moje starania poszły na marne.
Może ktoś ze śląska pomoże fizycznie ? :P

można je wyregulowac:) najlepiej daj nowe - stare moga byc zarosniete i spreżone powietrze lub igła może nie pomóc. Dałem nowe, ustawiłem sobie ładnie i psikają aż miło:) groszowa sprawa, kupiłem na allegro, ale nieumiem sobie przypomniec nazwy sprzedającego.

Z tego co mi wiadomo to spryskiwacze reguluje się taką małą śrubką z boku, nie trzeba kombinować z igłą jak w niektórych autach ale jak są już kiepskie albo śrubka się obrobiła to tylko wymiana na nowe.

Mi też słabo spryskuje. Myślałem, żeby trochę przerobić układ spryskiwania i kupić dysze spryskiwacza którą mógłbym zamontować bezpośrednio na ramieniu wycieraczki. Wtedy strumień cały czas podążał by za ruchem wycieraczki. Obecnie jest tak, że przy większych prędkościach płyn leci na sam dół szyby ;/

Mi też słabo spryskuje. Myślałem, żeby trochę przerobić układ spryskiwania i kupić dysze spryskiwacza którą mógłbym zamontować bezpośrednio na ramieniu wycieraczki. Wtedy strumień cały czas podążał by za ruchem wycieraczki. Obecnie jest tak, że przy większych prędkościach płyn leci na sam dół szyby ;/

Tylko, że wtedy przewody wisiały by na pół szyby :P
Jak kolega wyżej napisał spróbuję z tą śrubą :)

Jak kolega wyżej napisał spróbuję z tą śrubą :)
..i tak zrób:P choć lepiej chyba będzie odrazu kupić nowe dysze na allegro.
Ps. Jeśli uda mi się sprawnie i estetycznie zastosować mój patent to umieszczę na pewno opis w "Zrób to sam" ;)

Nie polecam, fabrycznie jest takie rozwiązanie w Renault Espace III i nie działa to idealnie. Płyn nie rozprowadza się na całej powierzchni.

Radzę wszystkim sprawdzić przewody w podszybiu. U mnie też spryskiwacze zaczęły marnie działać i jak się okazało jeden z przewodów przecierał się od ramienia idącego od silniczka wycieraczek. Z dnia na dzień otwór się powiększał i ciśnienie było coraz słabsze. Kosztu przewodu nie pamiętam ale były to śmieszne pieniądze - dosłownie kilka złotych.

Nie polecam, fabrycznie jest takie rozwiązanie w Renault Espace III i nie działa to idealnie. Płyn nie rozprowadza się na całej powierzchni.

...i jest jeszcze jedna kwestia. Jeśli umieścił bym dysze na lub pod ramieniem to wycieraczka "szła by z płynem" tylko w jednym kierunku, powrót był by już "na sucho" więc to chyba faktycznie bez sensu.

w dyszy bywały takie np ( no ale nie wiem o jakim aucie mowa )

search

- - - Updated - - -

https://sklep.akuki.pl/pl/p/DYSZA-SPRYSKIWACZA-SZYBY-ALFA-ROMEO-156-/616

- - - Updated - - -

0_0_productGfx_5b74649a97109ce0f65757f6009de978.jpg

Amortyzatory
Powrót