• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] USB w schowku

Glowcio24

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9JTDm
Witam, nie moge dojśc do ładu po wielu przeczytanych ppostach z tym USB w schowku ma byc to blu&Me wielu z was pisze, że jest mozliwośc podłączenia USB z muzyka itd, ja próbowałem i nic na pen drive 4GB wezuciłem sama mzyke i nawet nie widzi urzadzenia, dodam, że nie mam wielofunkcyjnej kierownicy. Do czego to jeszcze słuzy ?

Jeśli nie masz kierownicy wielofunkcyjnej to nie możesz mieć Blue&me... Pokaż zdjęcie tego usb w schowku.

1. USB moze nie jest podlaczone stad radio nie widzi pendrive.
2. Oryginalnie nie bylo USB a ktos sobie dorobil ale na zasadzie by miec ladowanie telefonu nie ingerujac w radio.
3. Masz pendrive v.3.0 - Radio nie zobaczy. Przerabialem to ze swoim pendrive. Uzyj v.2.0 (przy v3.0 w najlepszym wypadku radio zobaczy, mp3 zagra 10s i przeskoczy lub bedzie leciec w kolo/zawiesi sie)
4. Uszkodzony USB. Podlacz telefon i zobacz czy laduje. Bedziesz wiedzial chociaz czy samo USB dziala.

Jak wspomnial Belfer zapodaj zdjecie USB i tez kierownicy. Ja nie slyszalem aby 159 byla w opcji bez sterowania radiem w kierownicy (to nie 156). Nawet jesli jest bez Blue&Me. Moze kierownica przekladana z innego modelu albo NoName.

A więc USB podłaczyłem pod ładowarke i telefon NIE DZIAŁA. dozucam fotki kierownicy i wejscia usb w schowku
186707-usb__schowku-imag0325.jpg
186708-usb__schowku-imag0326.jpg

- - - Updated - - -

Może poprosu ta zaslepka na kierownicy jest załozona bez otworów na multifunkcje auto było udezone czy cos i ktoś założył taką. Da się jakos to rozebrac i sprawdzić ??

Załączniki

• IMAG0325.jpg
    IMAG0325.jpg
    30.4 KB · Wyświetleń: 1,032
  • IMAG0326.jpg
    IMAG0326.jpg
    60.5 KB · Wyświetleń: 978
To co Tobie tam wystaje to jakaś samoróbka a nie oryginalne USB z Alfy. Moim zdaniem jest to podłączone do zestawu głośnomówiącego który masz zamontowany.
Michuw81 są wersje 159 bez sterowania radiem z kierownicy.

kowal78 samoróbka powiadasz ? hmm a to zamknięcie w środku widac, że jest oryginalne nie żadne wycinane przez kogo. jest tam slot usb i chyba to iphona :)

kowal78 samoróbka powiadasz ? hmm a to zamknięcie w środku widac, że jest oryginalne nie żadne wycinane przez kogo. jest tam slot usb i chyba to iphona :)

Wyciecie moze i oryginalne ale nie widac zadnej oryginalnej zaslepki/scianki. A kable zdecydowanie to samorobka (nie oryginal 159). Oryginalne USB powinno przedstawiac sie tak: http://i45.servimg.com/u/f45/12/65/24/16/dsc00111.jpg

kowal78 - Moze to zabrzmi smieszne, ale jestem zszokowany ze 159 wystepowaly w wersji bez sterowania. Bylem przekonany po ilosci widzianych 159 ze kazde 159 ma multimedialna kierownice. Pewnie tez kwestia rynku.
Swoja droga bez przycikow wyglada jak zabrana z Nyski ^^

Ostatnia edycja:
Ta zaślepka, jak i cały element obok zaślepki, tj element górny pokrywy schowka przykrecany na imbus jest oryginalny. Same kable już nie są i to zdecydowanie. Ja wczoraj podłączałem zmieniarke cyfrową i tam żadnych takowych kabli jakie Ty masz nie ma. Prawdopodobnie są one puszczone za kieszeń radia, lecz nie sa podłączone. Sprawdź czy nie wyjdą same po kilku ruchach.
I Jeśli nie masz nawigacji, oraz sterowania z kierownicy, to nie podłaczysz blue&me.Jeśli już to tylko urządzenie przenośne do zestawu głośnomówiącego przez BT.
I 159 jak najbardziej wychodziła z opcją bez sterowania na kierownicy. Nie tylko na ubogie rynki.

edit:
A jeśli chcesz tylko ładować tel to są przecież ładowarki pod zapalniczkę, a wyjście aux, czyli jack to jack, w tym radiu jakie masz można zamontowac banalnie prosto, poszukaj w dziale "Zrób to sam" :)

Ostatnia edycja:
To nie jest żadne wycięcie a po prostu ten kawałek ścianki/okładziny można tak zdemontować. To czy jest sterowanie czy go nie ma nie zależy od rynku a od wersji wyposażenia.

To czy jest sterowanie czy go nie ma nie zależy od rynku a od wersji wyposażenia.
W UK wystepowaly 3 wersje. Tourismo, Lusso oraz Ti. Kazda z 3 miala kierownice multimedialna. Swoja wiedze oparlem na podstawie tylko Brytyjskiego rynku (plus pojedyncze sztuki w Niemczech). I widac stad moje niedoinformowanie :( Blue&Me + Navi bylo opcja w Tourismo)

Po 2008 roku już było w standardzie brak multifunkcji np w wyposażeniu Medium.
Proponuję wyciągnąć radio i zobaczyć co tam się kryje. Bardzo prawdopodobne, że wcześniej było nieoryginalne radio z podłączonymi kablami USB oraz do iPoda/iPhona.
Do sprzedaży później założone ori radio

Panowie a tak ciekawości w jakim celu został "stworzony" ten otwór w schowku i co tam powinno być bo u mnie jest dziura. USB jest głębiej a tu?
0cf229f541498614cda63ee446c3.jpg

Czy jest to do kupienia w ASO/sklepie czy tylko z całym schowkiem? denerwuje mnie ta dziura :)

W eper nie występuje jako osobna część. Szukaj używki schowka może sprzedadzą Ci zaslepke

Cześć

Czy ktoś wie gdzie mogę kupić sam kabel, który łączy USA z radiem ?

Amortyzatory
Powrót