zuza7-1981
Nowy
- Auto
- Giullietta 2016 1.6 jtdm2
Załączniki
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
https://allegro.pl/oferta/antena-gps-wewnetrzna-markowa-mopar-fakra-9686120095Da radę bez problemu, trzeba jedynie dokupić antenę GPS że złączem fakra
Sprawdź wszystkie piny na kostce, ewentualnie przeczyść.Ale przy załączaniu słychać strzelanie w głośnikach. Chciałem zrobić osiowanie, żeby przestał migać przebieg. Okazało się, że komputer pokazuje mnóstwo błędów. Od zawarcia wszystkich głośników po kolei, przez zwarcie na akumulatorze, mikrofonie, antenach itd.
Włącz moduł GPS za pomocą MES lub Alfa OBD.Jest też problem z zegarem, ponieważ na następny dzień już jest opóźniony o parę minut i ciągle to opóźnienie rośnie.

Czy ktoś z Was as wymieniał radio , mam radio bez nawigacji , chciałabym wymienić je na radio z nawigacją, czy dam radę zrobić to bez pomocy komputera i specjalisty w warsztacie, ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie? Giullietta 2016rPokaż załącznik 282442
Obecnie mam takie ..
Pokaż załącznik 282444
Chcę wymienić na takie
Włącz moduł GPS za pomocą MES lub Alfa OBD.
Ja to wykonałem w MES, następnie w radiu włączyłem opcję synchronizacji czasu wg GPS. Teraz zegar trzyma czas, a po odłączeniu akumulatora data i czas ustawiają się automatycznie.
Mam MES w wersji 4.4 i u mnie nie pojawiaja się większość ustawień które widzę u Ciebie. Chyba będę musiał zainwestować w nowszą wersję.
Lepiej zakupić aktualną wersję MES, czy AlfaOBD? A może jednak najlepiej mieć obydwie?

Lepiej wymień na Alpine iLX-702D. Lepsza funkcjonalność i mniej problemów z instalacją.