• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Ukręcona świeca żarowa-pomoc

KlaudioOs

Nowy
Auto
Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE
Witam, niestety podczas wymiany świec, jedna-uszkodzona ukręciła się.. gwint cały jest wkręcony a ukręcił się tylko ten cypelek wystający do odkręcania..
moje pytanie jest następujące, jak można tą świece wykręcić oraz kto się w okolicy Tarnowskie góry-bytom-lublliniec-częstochowa zajmuje .. bo wizja ściągania głowicy nie podoba mi się zbytnio... a jeździć z taką niedziałającą ukręconą świecą też nie jest raczej wskazana

podjedz na warsztat do Mrozińskich na ulicy Przybyszewskiego 14 w Częstochowie. Powołaj się na Kube i Maćka z F.L.AR. Ital

dadzą radę ;)

ile taka impreza może w ogóle kosztować ?

Zależy, czy będą rozkręcać głowicę, czy może mają przyrząd do wyciągania takich ukręconych świec. W przypadku tego drugiego koszt zamknie się w max 500zł od jednej świecy. W przypadku rozkręcania głowicy będzie więcej, więc radzę sobie załatwić kogoś porządnego

Witam, podobnie jak kolegę, podczas wymiany świec jedna z nich postanowiła wypiąć się du*ą i zostać w głowicy. Dodam tylko, że to pierwsza od lewej obok pompy CR... Dostęp do zrobienia czegokolwiek jest po prostu masakryczny... Podczas licznych konsultacji z kilkoma mechanikami, doszliśmy do wniosku, że powinno ją "wydmuchać". Dodam tylko, że urwał się sam koniec tej świecy, cały gwint elegancko wyszedł... Moje pytanie brzmi: jakie jest prawdopodobieństwo wciągnięcia tego kawałka do środka i czy rzeczywiście wydmucha ją na zewnątrz? Wiem, że to ryzykowne i że z alfą nie powinno się tak robić ale... Pozdrawiam :D
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• 20141127_145352.jpg
    20141127_145352.jpg
    108.8 KB · Wyświetleń: 387
  • 20141127_145401.jpg
    20141127_145401.jpg
    72.9 KB · Wyświetleń: 418
  • 20141127_182707.jpg
    20141127_182707.jpg
    68.8 KB · Wyświetleń: 419
Ostatnia edycja:
A jesteś pewien, że został ten element w głowicy? Z tego co pamiętam to końcówka żarnika nie dotyka głowicy. Mogę się mylić. Jak jednak widać to ja bym ją próbował wyciągnąć.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Witam, podobnie jak kolegę, podczas wymiany świec jedna z nich postanowiła wypiąć się du*ą i zostać w głowicy. Dodam tylko, że to pierwsza od lewej obok pompy CR... Dostęp do zrobienia czegokolwiek jest po prostu masakryczny... Podczas licznych konsultacji z kilkoma mechanikami, doszliśmy do wniosku, że powinno ją "wydmuchać". Dodam tylko, że urwał się sam koniec tej świecy, cały gwint elegancko wyszedł... Moje pytanie brzmi: jakie jest prawdopodobieństwo wciągnięcia tego kawałka do środka i czy rzeczywiście wydmucha ją na zewnątrz? Wiem, że to ryzykowne i że z alfą nie powinno się tak robić ale... Pozdrawiam :D
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Jeśli to siedzi w głowicy to czeka Cię chyba taka sama robota jak kolegę powyżej...skoro się urwała to widać z tego, że jest tam zapieczona, ale możesz próbować ją zalać i "wydmuchiwać".

Jak Ci wpadła do komory spalania to może pomóc malutki magnesik na giętkim przewodzie przez otwór wtryskiwacza.

Amortyzatory
Powrót