[Giulietta] Uconnect/Samsung Galaxy J7/problem z nawigacją

Knapek

ZBANOWANY
Auto
AR Giulietta 150KM, Jeep Renegade
Mam problem z nawigacją Google Maps w tym telefonie.
W Lumii z Windows Phone gdy mam włączone radio albo mp3 i jednocześnie nawigację w telefonie podłączonym przez Bluetooth, to muzyka jest przerywana na czas komunikatu z nawigacji i OK.
W Samsungu z Androidem tego nie da się uzyskać, jeśli gra radio, to komunikatów nie ma, dopiero jak włączę na stałe jako źródło dźwięku telefon, to wtedy są, ale to uniemożliwia słuchanie radia.
Czy macie może sposób jak to ustawić, bo nie wierzę, że tylko ja mam ten problem. Próbowałem już wszystkich ustawień w Uconnect (nie ma tego za dużo) i w Androidzie, ale nie udało mi się. Gdzieś na forum Toyoty wyczytałem, że dawniej Android nie umiał się przełączać pomiędzy jakimiś swoimi kanałami transmisji i był taki problem, ale to było dawno. A ten telefon jest nowy.

A jaką to miałeś nawigację w Windows Phone? (bo chyba nie Google Maps)
Zainstaluj taką samą nawigację na Androidzie i zobacz czy zadziała.

A jak ktoś do ciebie dzwoni to słyszysz w głośnikach melodię z telefonu czy standardowy dźwięk Blue&Me ?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Mam podobnie, Huawei. Knapek, masz zainstalowanego Yanosika?

Nie mam, ale czytałem właśnie na tamtym forum, że w Yanosiku to działa, więc to chyba kwestia Google Maps.

- - - Updated - - -

A jaką to miałeś nawigację w Windows Phone? (bo chyba nie Google Maps)
Zainstaluj taką samą nawigację na Androidzie i zobacz czy zadziała.

A jak ktoś do ciebie dzwoni to słyszysz w głośnikach melodię z telefonu czy standardowy dźwięk Blue&Me ?

W Windows Phone jest Here Maps.
Wątpię żeby było na Androida, zresztą wolę Google Maps.
Telefon dzwoni normalnie.

Znaczy ja generalnie nie mam żadnych komunikatów głosowych z Google Maps. Z Yanosika mam normalnie. Jakiś czas temu byłem na Mazurach, przy włączonym Yanosika odpaliłem raz Google Maps i o dziwo komunikaty googla się pojawiły. Ale potem już tego nie sprawdzałem. Jeżdżę głównie na Yanosiku, Googla odpalam sporadycznie, bardziej to przejrzenia alternatywnych tras.

Ostatnia edycja:
Nie mam, ale czytałem właśnie na tamtym forum, że w Yanosiku to działa, więc to chyba kwestia Google Maps.

- - - Updated - - -

W Windows Phone jest Here Maps.
Wątpię żeby było na Androida, zresztą wolę Google Maps.
Telefon dzwoni normalnie.
Oczywiście że jest na Androida. Odpal testowo i będziesz wiedział czy to kwestia telefonu czy Google Maps.

Amortyzatory
Powrót