• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Uconnect radio i nawigacja

Obstawiam że tak, z Blue&Me w wersji przedliftowej iPod 160GB współpracuje bez żądnych problemów. No może prawie - restart Blue&Me ( taki z klemy) raz na pól roku zaliczam do specyfiki tej technologii :))

159 wróciło i wszystko wskazuje na to, że to Uconnect. Te same utwory są odtwarzane bez trzasków.

Czy ktoś wie jak można aktualizować samemu mapy?

Pytanie troche z inne beczki.
Czy do UConnect można ręcznie dodać wpisy w książki telefonicznej?
Moj telefon (Android 4.4) strzelił focha i wysłał do UConnect tylko 2 wpisy książki telefonicznej.
Podobny problem miałem w Blue&Me w poprzednim samochodzie, ale tam dało się przełączyć B&M w tryb "słuchania" i można było ręcznie wysłać dodatkowe wpisy.
Czy UConnect ma taką opcję?
Instrukcja milczy na ten temat, a sam nie potrafię odszukać tej opcji, wszelkie próby wysłania kontaktu "tak po prostu" przez bluetooth też nie pomagają.
Resetowałem też połączenie telefonu z UConnect, próbowałem pobierać książę ponownie przez opcje UConnect, ale zawsze synchronizowały się tylko te same dwa numery.
Macie jakiś pomysł jak wymusić wgranie dodatkowych kontaktów?

Instrukcja jest bardzo skromna i sam nie wiem, czy chodzi o nie używanie wszystkich możliwości czy co?
Nie chcę kończyć pytajnikiem ale znowu wyszło :)

Nie ma w instrukcji, jak regulować głośność komunikatów z nawigacji? Wystarczy zmieniać głośność w czasie odtwarzania komunikatu, uconnect zapamięta i gotowe :)

Wystarczy wejsc w opcje na nawigacji i jest opcja do regulacji glosu.

Podczas wakacji nawigacja zawiesila sie 2 razy, tzn. niby chodzil uconnect bo mozna bylo przelacac na radio etc. ale po wpisaniu trasy wczytywalo wczytywalo i wczytywalo z 10 min. i nie mozna bylo cofnac ani zatrzymac... wiec trzeba bylo wylaczyc i wlaczyc ja ponownie dopiero po jakims czasie zalapala i moglem wpisac trase ponownie (mozliwe ze od wysokiej temperatury procesorek sie przegrzeal) no i mapy!!!szkoda ze dopiero w przyszlym roku bedzie mozna pobrac nowe mapy od tomtoma...

Wystarczy wejsc w opcje na nawigacji i jest opcja do regulacji glosu.

Podczas wakacji nawigacja zawiesila sie 2 razy, tzn. niby chodzil uconnect bo mozna bylo przelacac na radio etc. ale po wpisaniu trasy wczytywalo wczytywalo i wczytywalo z 10 min. i nie mozna bylo cofnac ani zatrzymac... wiec trzeba bylo wylaczyc i wlaczyc ja ponownie dopiero po jakims czasie zalapala i moglem wpisac trase ponownie (mozliwe ze od wysokiej temperatury procesorek sie przegrzeal) no i mapy!!!szkoda ze dopiero w przyszlym roku bedzie mozna pobrac nowe mapy od tomtoma...
Czyli mapy od tomtom ale jak to technicznie zadziała? Może kolego coś zapoda.

http://pl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/18875

to dla mito a dla Julki podobno dopiero w 2015r beda...

hmm a to ciekawe...
Istnieją 2 sposoby otrzymania aktualizacji mapy:

• Gwarancja najnowszych map - jeżeli w ciągu 90 dni od pierwszego użycia
    systemu wydana zostanie nowa mapa, można ją bezpłatnie pobrać jeden raz.
  • Aktualizacja mapy - można dokonać zakupu nowej wersji map dla danego
    systemu.

Jeśli z plikiem mp3 jest cokolwiek nie tak, system się wiesza i do widzenia. Trzeba drugą SD włożyć, wtedy ruszy. Jest to spowodowane tym, że próbuje za każdym razem zacząć gdzie skończył, a więc zwis. Z jednej strony super sprawdza nośniki, z drugiej kiepska obsługa błędów. Polecam dobrze sprawdzić poprawność mp3 i pousuwać inne typy plików.

Koledzy!
W nowym roku ponawiam pytanie: czy jest gdzieś jakieś info o nowych mapach do Giulietta z Uconnect 6,5?
Tym czasem pomyślności w Nowym Roku!

Uwaga! W Krakowie działa radio DAB! Gra fajnie ale nie czuję różnicy do FM

Dzisiaj miła niespodzianka, automatyczna zmiana czasu, wystarczyło, że radyjko zobaczyło smartfona.
Cały czas czekam na aktualizację map - czyżby producent "olał" Giuliettę?

Pytanko do Kolegów. Czy Uconnecta 6,5 Radio Nav można zresetować (przywrócić ustawienia fabryczne) wyłącznie poprzez odpięcie klemy? Nie doszukałem się opcji w samym urządzeniu.....
Pozdrawiam.

No cóż.... Problem rozkminiłem zaglądając na jedno z zagranicznych forum [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo. Należy przez kilka sekund naciskać kombinację 3 klawiszy ..............

Amortyzatory
Powrót