• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ucho do holowania samochodu

Jak chcesz to mogę ci sprzedać za 20zł taki hak. Mam jeden na zbyciu.

no dobra - to średnica
a skok gwintu kolega zna ?

bocku zwykła szesnastka ma skok 2mm, wez suwmiarke i zmierz trzy grzbiety i podziel przez dwa tak M16 to srednica i skok tak okresla sie sruby

bocku zwykła szesnastka ma skok 2mm,
zwykła niby tak , chociaż często używałem różnych M16 1,5
ale jak to w przypadku AR może być całkiem "nienormalnie" :P - wiadomo co tam te inżyniery wymyśliły ?

Ostatnia edycja:
zwykła niby tak ,
ale jak to w przypadku AR może być całkiem "nienormalnie" -
Bocku zaufaj AR to normalny gwint . literka M oznacza gwint metryczny cyfra 16 to zwykla 16ze skokiem 2mm a cyfry obok nr.np 16x1,5 czy 8x 0,75 oznaczaja skok gwintu:) sa jeszcze gwinty calowe ,gdzie podawana jest ilosc zwojów na cal ale to juz nie w alfie

bedzie pasowała ,troche krótka oryginał ma 150mm i troche wieksze oko

Ostatnia edycja:
co prawda mam 147, ale czy ucho jest jedno (takie samo) na przod i na tyl? bo moge owo ucho wkrecic na przod, ale na tyl juz sie nie da... jak wkladam tam palec to prawie wogle gwintu nie czuje, chyba ze jest glebiej. W zestawie "kola zapasowego" brakowali mi przy kupnie jakichs 2 elementow, wiec tak sie zastanawiam czy moze sa 2 zestawy "uszu" - dziwne, ale przy alfie mozliwe :D Druga bardziej prawdopodobna opcja, ze poprzedni wlasciciel wyrwal gwint bo nie wkrecil go do konca (na gwincie ucha nie ma jednak sladow).

Ostatnia edycja:
jo mioł jedno w 156

może masz gwint w zadzie zjechany ? ( jakiś homo się dobierał na hama ? )

Ja mam na zbyciu takie uszko, ale od Peugeota 307 CC. Pomierz gwinty i wszystko to opchnę Ci to za "małe piwo" :P i tak tego nie potrzebuję

samo ucho jest ok, bo wkreca sie na przod, problem jest jak napisal bocian, z gwintem w zadku :D

To trzeba by przegwintować. Ja u siebie nie mogłem wkręcić ucha z tyłu a powodem było błoto które uzbierało się w otworze

A u mnie poprzedni właściciel przy wyciąganiu alfy z błota wyrwał uszko i teraz jest gwint zjechany i zgubione ucho :P

Witam potrzebuje ucho na juz wie ktos gdzie moge kupic w okolicach oswiecimia lub tychow? moze ma ktos na zbyciu?

Panowie to nie jest zwykły gwint, on się zmienia wraz z długością , ale fakt najprościej przegwintować. Twierdzę tak ponieważ mam wzornik gwintów i skok jest inny na początku i inny na końcu. A sam też mam problem bo nigdy go nie używałem, a chcąc pomóc koledze nie byłem w stanie go wkręcić.

Amortyzatory
Powrót