[MiTo] ubezpieczenie AUTA

Dla kierowcy bez zniżek najkorzystniejsze będą ubezpieczenia Dilerskie.
za pierwszy rok miałem 3,7% (zero zniżek)
w drugim robiłem szybę i trochę wzrosło :(

W tym roku ma powstać baza szkód i wszystkie naciągnięcia wyjdą.

Dilerskie było dużo droższe niestety. Dzięki za odp.
Pozdrawiam i nie rozbijaj już niczego ;)

warto dobezpieczyć szybę
klikadziesiąt złotych i spokój.

Dokładnie i w dzisiejszych czas też warto pomysleć o gradobiciach itp. wydaje się to śmieszne, ale w pewnych rejonach wręcz wskazane.

---------- Post dodany o godzinie 18:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:40 ----------

mBank nie chce zrobić wyceny ponieważ ubezpieczenie wygasa z dn. 1 marca, Liberty Direct AC+ OC - cena 3200 zł, rozmowa długa, ale konkretna, jeśli ktoś ma jedno zabezpieczenie nie ubezpieczy, w standardzie jest ubezp. szyb; wartość samochodu zmienna, udział własny 10%, części niestety nie oryginalne - naprawy w warsztatach nieautoryzowanych.

Dobry temat, również dla mnie na czasie :)
Ja mam jeszcze 3 tygodnie na wybór. Obecnie jestem w PZU, ale chyba będę zmieniał. Na razie zdecydowanie najlepszą ofertę dostałem w Avivie, więc polecam sprawdzić - może dla Ciebie też zaproponują coś ciekawego...

Ergo Hestia - AC + OC 2990 PLN bez zniżek za bezszkodową jazdę - AR 156 2003 1.8 TS, w tym holowanie do 200 km (do 12000 PLN rocznie), AC pełne w ruchu i postoju (ważne!), szyby, ubezpieczenie NW każdego pasażera w aucie, żadnego udziału własnego. Z tym, że w Ergo Hestia ubezpieczaliśmy już trochę Sienę, mieszkanie więc z tego tytułu zniżki + zniżki za bezszkodową jazdę zapłaciłem końcowo 1300 PLN. Chyba dobra oferta.

Co do MTU - bez problemu mój kolega odebrał szkodę całkowitą (niestety AR 156 2000 1.9 JTD), szybko i sprawnie. Ponownie tam ubezpieczył.

do Lutraki masz jeszcze dużo czasu, a ceny ze względu na ciężką zimę cały czas się zmieniają.
Ubezpieczenie można wykupić najwcześniej na 30 dni przed rozpoczęciem ochrony.

do pozostałych: jaki sens ma pisanie kwot? może lepiej jak będziecie pisać wartość składki w % wartości samochodu. W zasadzie jest tyle zmiennych (np. zniżki, wiek), że ciężko porównywać oferty.

Jeżeli chodzi o AC i OC to AXA można w necie zrobić kalkulacje. Warto czasami zapytać w PZU mocno obniżyli składkę. ja osobiście ubezpieczałem w ostatnich latach w HDI Asekuracja. Najlepiej poświęcić czas na wszystkie oferty.
Fakt, w PZU maja całkiem dobrą oferte. ja za full pakiet, przy wartości auta 72 tys. zapłaciłem 3600zl.

Fakt, w PZU maja całkiem dobrą oferte. ja za full pakiet, przy wartości auta 72 tys. zapłaciłem 3600zl.
To kolego zapłaciłeś o 500zł więcej niz ja w Warcie przy większej wartości auta o ok 30tys, więc z tą dobra ofertą cos jest nie tak...

Powiem szczerze że szukałem u kilku ubezpieczycieli i najlepsze warunki przy pełnych zniżkach dało Liberty Direct.
Przy ubezpieczeniu samochodu od kwoty 45.000 zł Ubezpieczenie OC,AC, NNW + Mini assistance wyszło mnie około 1245zł. Do tego bardzo konkretna i miła obsługa oraz dobra opinia o firmie rzeczoznawcy z PZMotu który sprawdzał mi samochodzik. Naprawdę polecam! Trzeba dodać do tego że jak ktoś ma konto w ING to dostawał jeszcze dodatkowo -10% ale nie wiem czy nadal tak jest.

Link 4 ubezpieczenie AC i OC szkoda AC jedna, 2500 zł za całe ubezpieczenie, masakra.

Artykuł o naliczaniu zniżek/zwyżek, może się komuś przyda.

http://www.teida.pl/porady/jak-naliczane-sa-znizki-i-zwyzki-na-ubezpieczenie.html

---------- Post dodany o godzinie 17:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:59 ----------

Ja mam taką Panią doradcę ubezpieczeniowego i ona po gruntownej analizie zarekomendowała mi WARTĘ - pod uwagę brana była cena i zakres oferowanego ubezpieczenia

Podzielisz się namiarami na Panią?

Przymierzam się do ubezpieczenia OC+AC+NW+Asistance (Europa) - 60% zniżki

Axa - troszkę ponad 2.400,-
Warta - 2.800,- (full opcja, bez utraty wartości pojazdu)

Opinie o tych T.U. podobne - czyli pewne kłopoty z szybkim uzyskaniem odszkodowania, w dodatku sensownego..

Opinie o tych T.U. podobne - czyli pewne kłopoty z szybkim uzyskaniem odszkodowania, w dodatku sensownego..
A w jakim T.U. nie ma z tym problemów? Nawet PZU dało ostatnio ciała z Fryderykiem Chopinem. To mnie pozbawiło złudzeń, że w jakimś T.U. bez problemu wypłacą odszkodowanie. Niestety każde T.U. będzie robiło wszystko, by nie wypłacić odszkodowania, bo przecież oni są od zarabiania, a nie od rozdawania kasy...

Jeżeli już podajemy wartości ubezpieczenia, to może warto uwzględnić zniżkę za bezszkodową jazdę, miejscowość i wartość wyjściową auta jak i pewnie zakres ubezpieczenia.

Przy ubezpieczaniu nowego auta zniżki w OC nie są uwzględniane

Amortyzatory
Powrót