Typy przepływomierzy/wkładek

• Autor wątku Autor wątku ap2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Czyli jezeli dobrze zrozumiałem szukamy najtańszego przepływomierza z naszą wkładką i tu pytanie który to jest ?????

Twoje pytanie dotyczy chyba 156.
156 JTD 105KM >> 0 280 218 019

a jeśli wkładkę przełożę od np 2.0 ts do 156 2.5 v6 to wtyczki sa takie same czy muszę coś modyfikować ? i drugie pytanie czy będzie dobry pomiar wskazywało bo przecież 2.0 mniej powietrza zasysa niż v6? (o ile dobrze to rozumiem )

Jeżeli numery wkładek są takie same to będzie działać.

W takim razie bardzo proszę o pomoc- nr mojej przepływki dla 1.9JTD 115KM to 0 281 002 309

Jakie inne przepływki mogę kupić i przełożyć wkładkę?
Jak przełożyć wkładkę?

Może ja się dołącze do tematu.Kupiłem przepływke Magneti Marelli Nr.naprzepływce jest >PBT-GF 30<.Na wkładce jest taki sam numer,oczywiście wkładkę przełożyłem i na razie działa.Byłem na kompie i już błąd z nią związany nie wyskakuje,auto chodzi tak jak powinno.Nie wiem jak długo będzie działać bo z tego co wyczytałem to zamiennki długo nie wytrzymują.Koszt 130zł.Moje autko to 166 3.0 z 1999r.

a jeśli wkładkę przełożę od np 2.0 ts do 156 2.5 v6 to wtyczki sa takie same czy muszę coś modyfikować ? i drugie pytanie czy będzie dobry pomiar wskazywało bo przecież 2.0 mniej powietrza zasysa niż v6? (o ile dobrze to rozumiem )
Jeżeli numery wkładek są takie same to będzie działać.

Znajomy mechanik z którym rozmawiałem na ten temat twierdzi, że wkładki z tymi samymi nr. z różnych aut mogą miec inny kształt wtyczek. Czy ktoś na 100% wie jak to jest rzeczywiście?

Wyobraź sobie jaki bałagan miałby BOSCH jeśli pod tym samym numerem wkładki byłyby inne wkładki

Wiadomo, gdzie najtaniej można znaleźć czujnik?

Wymiana wkładu w przepływomierzu

Witam. Czy mógłby ktoś konkretnie odpowiedzieć w jakich przepływomierzach szukać wkładki nr f 00c 2g2 030, czyli tej która siedzi w przeplywomierzu nr 0 280 217 531 do 2.5 V6 i tak żeby i wtyczka pasowała (4 piny)? Jednak nie wystarczy żeby był taki sam numer wkładki, bo tak jak ktoś podawał od Opla nr przepływomierza 0 281 002 180 mimo że jest ten sam numer wkładki nie można jej podmienić, jest wtyczka na 5 pinów. Stąd moje pytanie.

czy przepływomierz wchodząc w obudowę filtra może mieć luzy?? wydaje mi się że nie, a tak u mnie jest :confused: może powinna być jakaś podkładka?

owszem ale chodzi mi o tą część co siedzi/opiera się w/o obudowę filtra.

Powinna być tam gumowa tuleja nr 15.

naread.png

Ostatnia edycja:
wkładka F00C2G2059 z przepływki 0280 218 031 (opel corsa c 1.0 2001r) działa bezproblemowo w 1.6 / 1.8 / 2.0 TS gdzie oryginał był 0 281 002 309
obudowa jest mniejsza ale wkładka ta sama, ta sama wtyczka

Amortyzatory
Powrót