[Giulia] Tym razem Montreal, ale tylko green

Kurynio

Nowy
Auto
Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280
Z kronikarskiego obowiązku nowy temat. Od wczoraj czerwona ma w garażu koleżankę. Rozsądnym pomysłem było to, że czarna będzie daily, a czerwona będzie jedynie cieszyć. Finalnie wyszło jednak mniej rozsądnie. Daily będzie czerwona, a tak jak mówiłem Giulia zawsze mi się mega podobała.
Kolejny raz Automobile Torino stanęło na wysokości zadania, polecam. Wbrew temu co czasem się czyta, są dealerzy Alfy z obsługą na naprawdę wysokim poziomie.
Dodatkowo miły upominek.
IMG_20220808_153240.jpg
IMG20220808124243.jpg
IMG20220808131636.jpg
IMG20220808185116.jpg
IMG20220808153045.jpg

Rewelacja, kolor świetny. Gratuluję zawartości garażu!

Czapki z głów. ZARĄBISTA.
Dużo bardziej mi się podoba niż Stelvio. To jest mega bolid. Nawet gość w koszulce "NASA" nagrywa ten kosmiczny pojazd ;)

Gratulacje :)

Kurynio, Ty chyba faktycznie nie lubisz misiów polarnych ;) Do takiego potwora jak Twoje Stelvio wydawał by się logiczny zakup Tonale w hybrydzie jako daily. A tu proszę, wisienka na torcie obecnej palety marki. Gratuluję zakupu i jestem pewny, że maszyna będzie dawać dużo radości. Kolor super!
Mam nadzieję, że wstawisz kiedyś małe porównanie obu maszyn bo jestem bardzo ciekawy jakie różnice są między obiema wersjami Q.

Wow! Ale to wygląda w tej zieleni :D Gratuluję zakupu!

Rewelacja!!! Gratuluję, że udało się zamówić auto w tym kolorze, jest obłędny!

Ty chyba faktycznie nie lubisz misiów polarnych
Myślę, że to co w każdym miesiącu przeznaczam na WWF, a moja córka poza konkursem wpłaca na lokalne fundacje i udziela się w schronisku, w pewnym stopniu złagodzi wyrzuty sumienia :)

Mam nadzieję, że wstawisz kiedyś małe porównanie obu maszyn bo jestem bardzo ciekawy jakie różnice są między obiema wersjami Q.
W sumie ciekawy pomysł. Przez pewien czas nawet myślałem, że może coś innego, że w sumie samochody są przecież podobne, a różnic nie tak dużo. Teraz widać, że różnic jest więcej niż by się mogło wydawać. Stelvio Q wygląda w bezpośrednim porównaniu o wiele bardziej grzecznie i cywilnie. W przypadku Giulii, widać że to auto już nie jest takie zwykłe. Tylny dyfuzor robi wrażenie, progi, carbonowy dach i dużo więcej. Co do wrażeń z jazdy, korci jak cholera, ale raz, że dotarcie, dwa że za tydzień mam termin na PPF i na razie cierpliwie czekam

Ostatnia edycja:
Moje marzenie i to w kolorze marzeń.

Czekam na opisy, zdjęcia, filmy. Ze ślinotokiem :D

Dwa razy Quadrufoglio... Bajka :) ! Kolor Giulii rewelacyjny!

Wysłane z mojego SM-A525F przy użyciu Tapatalka

Super kolor. A po środku brakuje białego Tonale.

Faktycznie garaż marzeń :)

Dwie Q, niesamowite i intrygujące - właśnie to porównanie będzie idealne, bo z dłuższej perspektywy, również pod kątem codziennego użytkowania.
Radość z jazdy, emocje, ale też komfort, spalanie i ogólne współżycie.

Osobiście mam wrażenie, że to, czy auto jest dobre na daily okazuje się w takie dni, kiedy musisz wsiąść i wysiąść z samochodu kilkadziesiąt razy, jeżdżąc wkoło komina i załatwiając masę drobnych spraw. Czekam na opinie i gratuluję pięknej Giulii! :)

Ciągle zbieram szczękę z podłogi. Uważam, że powinieneś wystąpić i pochwalić się swoimi Q na jakimś fajnym kanale YT bo jest czym. Jak ktoś pisał... Czapki z głów. Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót