TYLNE ZAWIESZENIE ALFA 145

• Autor wątku Autor wątku czupus82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wahacze raczej nie są uszkodzone mechanicznie. Nic im nie dolega. Rozumiem że mam kupić 2 komplety - na każdą ze stron? Któryś polecasz? Są 2 no name i Birth'a.

Ostatnia edycja:
Podnieś tył auta i sprawdż luzy na zawieszeniu, moim zdaniem wybór zestawu naprawczego zależy od łozysk(firny) które w takim komplecie występują

Zestaw może być No Name ale łozyska w nim SKF :D

wybieraj zestawy w których łożyska mają metalowa koronkę i uszczelki są gumowe a nie simeringi - to się ciężko zakłada.

jak chcesz mam takie zestawy od reki. Brth to taka tania marka do grupy fiata technorota olej bo to szmelc:) jak sie odezwiesz na priv cos dobierzemy:) rozsadne zaczynaja sie od 51 zł strona

przecież Ci napisałem na co masz zwracać uwagę .... firma - opakowanie to już drugorzędna sprawa. Ja brałem vema, później polskie jakieś (bardzo dobre, całe niebieski pudełko z białymi napisami za 50 zł) a ostatnio z braku laku cx - łożyska tam to shit.

Poprosilem o wskazanie jakiegoś zestawu. Nie iwem o ktory polski zestaw ci chodzi. po zapytaniu otrzymalem info o firmach: IMPERGOOM ITALY, S-MILE, CX.

bierz IMPERGOOM to nie jest firma NO name

impergoma mozna brac jestok dobre jest meyle i smile (na lozyskach optimala) procz tego dobra jest vema. unikamy margo i cx :) a imaxgear sklada zestawy na nsk :)

Czołem, temat co prawda stary ale aktualny :)
Jest zestaw Impergom 40025/1, w pasujących modelach dla 145 nie ma TS (prócz 2.0), ja mam 1.4 TS. W innych zestawach są np. wszystkie modele, więc jak ten mógłby nie pasować? Pytanie, czy w 145 były jakieś różnice w tylnym zawieszeniu? Brać to czy szukać czegoś, gdzie jest 1.4 TS ?

Jakiej firmy zestawy naprawcze możecie obecnie polecić jeśli jednak powyższy się nie nada?

intercars

Sprawdziłem swój po VIN i zwykłe 1.4 i nie pokrywają mi się nr wahaczy. A zestawu naprawczego nie ma w eper.

Alfa.jpg

Na intercars jest wskazany jako pasujący. Tak że na tym zrobie, bo mogę za 70zł kupić. Swoją drogą, poszły w górę te zestawy od ostanich postów :/

e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3117191932221-IMP40025|1-zestaw-naprawczy-wahacza,scr_dItems.html

Ostatnia edycja:
zestawy do wszystkich 145/146/155/tipo/tempra/bravo/brava/marea są takie same, róznica w numerach wahaczy wynika z typu hamulca

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót