[164] tylna szyba -podgrzewanie

jary17

Nowy
Auto
164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is
cześć jestem tu nowy niedawno zakupiłem AR 164 3.0 12v i mam taki mały problem nie działa podgrzewanie tylnej szyby na konsoli podświetla się pulsując zielone światełko ma chęć ale nie grzeje.czy miał ktoś z was taką przypadłość. może wiecie jak się z tym uporać oczywiście nie wymieniając szyby

gazowanie nic nie daje w chwili włączenia nawet nie przygasają pozostałe światła a jak wiadomo podgrzewanie potrzebuje dużych zasobów prądu czyli nie grzeje i nie wiem czy jest na to jakiś domowy sposób

Sprawdzałeś bezpieczniki? Może też być wina przekażnika. Niestety nie wiem gdzie on sie znajduje. Zobacz też połączenie przy tylnej szybie , może sie wsówka wypięła bądż zaśniedziała. Masz 12V czy 24V???

Ostatnia edycja:
Mamy rozumieć, że włączyłeś ogrzewanie i pojeździłeś trochę i nie grzeje? 164 tak ma, że na wolnych nie grzeje (tylko lusterka). Posłuchaj, czy przy włączaniu załącza się przekaźnik - od razu sprawdź go.

Mamy rozumieć, że włączyłeś ogrzewanie i pojeździłeś trochę i nie grzeje? 164 tak ma, że na wolnych nie grzeje (tylko lusterka). Posłuchaj, czy przy włączaniu załącza się przekaźnik - od razu sprawdź go.
a gdzie szukać tego przekażnika

164 tak ma, że na wolnych nie grzeje (tylko lusterka)

Dziwne, u mnie grzeje od razu.

Stawiał bym na przekaźnik, który jest w bagażniku, o ile mnie pamięć nie myli. Sprawdziłbym też bezpiecznik

Dziwne, u mnie grzeje od razu.

Stawiał bym na przekaźnik, który jest w bagażniku, o ile mnie pamięć nie myli. Sprawdziłbym też bezpiecznik
bezpieczniki w porządku od tego zaczynałem gorzej z tym przekaznikiem przeszukam bagażnik w celu jego lokalizacji wszystkim zainteresowanym dziękuję

przekaźnik masz w bagażniku koło akumulatora

---------- Post dodany o godzinie 13:10 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:08 ----------

Opis bezpieczników w bagażniku

Panowie, nie będę zakładał kolejnego tematu stąd ten mały OT,
mam nadzieję że się moderator nie pogniewa.

Bezbieczniek od podgrzania tylniej szyby swoją drogą, ale gdzie mamy bezpiecznik od podgrzania przedniej ?
Przejrzałem schematy http://www.forum.alfaholicy.org/33_164/16243-opis_skrzynki_bezpiecznikow.html z frontu i nie znalazłem...
Mam podgrzanie na przednią szybę ale w momencie załączenia tylu i lusterek nie uruchamia się.
Sprawdzałem , wtyk jest wciśniety i powinien przewodzić prąd.

Moderatora proszę o usunięcie postu, dziękuję.

Ostatnia edycja:
Ciągnąc temat podgrzewania tylnej szyby to
sprawdziłem bezpiecznik jest OK,
wymieniłem przekaźnik z bagażnika na nowy.
A podgrzewanie tylnej szyby jak zniknęło tak go nie ma.
Przeglądałem forum i za bardzo nic nie znalazłem.
Może ktoś się wypowie jak poradził sobie z owym problemem w 164 ? :)

ja do dzisiaj sobie nie poradzilem .:(

jest przekaznik pod licznikiem- niepamietam który ,ale słychac go podczas wł. foteli el lub własnie tylnej szyby- wersja super 164 3.0

a w wersji przedliftowej??? kur czuje sie jak dinozaur.... czyzby mi tylko zostala alfa przedliftowa

Ja namierzyłem ten w bagażniku i on załącza ale grzania nadal brak

a w wersji przedliftowej??? kur czuje sie jak dinozaur.... czyzby mi tylko zostala alfa przedliftowa

Nie martw się, nie tylko Tobie.

U mnie, przy oszronionej szybie, niezależnie od obrotów silnika, wygrzeje połowę szerokości między paskami i się wyłącza.

Ma ktoś pomysł jak to ogarnąć ?

Bezpieczniki w porządku, przekaźniki cykają, a podgrzewanie lusterek i tylnej szyby jak zniknęło tak go nie ma. ?

Dobra na razie rozgrzebałem przewody w bagażniku i doszedłem do tego że DUŻY prąd do przekaźnika dochodzi, ale dalej już nie wyłazi, tzn przekaźnik załapuje i przekazuje duży prąd ale on gdzieś ginie w odmęcie bagażnika a szyba nie robi się ciepła... jakieś sugestie co dalej ?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót