Mario71
Użytkownik
- Auto
- Giulietta 1.4 TB MA 170KM Vectra 2.0 16v
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

Przecież zawór upustowy w 1,4 ma 170 km jest na turbo , przeczytaj cały tem wątek ....Nie jestem pewien czy w 1.4 MA 170 KM ten zawór jest . według fotek powinien być na rurze dolotowej od inetercooler do kolektor , u mnie tego nie widzę, mogę się mylić
- - - Updated - - -
Nie jestem pewien czy w 1.4 MA 170 KM ten zawór jest . według fotek powinien być na rurze dolotowej od inetercooler do kolektor , u mnie tego nie widzę, mogę się mylićPokaż załącznik 273855
Ok dzięki, faktycznie wcześniej był opisany ""DV"" raczej nie da się go sprawdzić na " sucho", rozejrzę się za używkąhttps://archiwum.allegro.pl/oferta/turbo-garrett-gt1446-fiat-alfa-abarth-i8377921811.html
Patrz fotka .
Czarne coś po lewej na górze / to jest DV/
Discharge Valve = DV [emoji16]Ok dzięki, faktycznie wcześniej był opisany ""DV"" raczej nie da się go sprawdzić na " sucho", rozejrzę się za używką
Ok , również uszkodzony zawór upustowy przy Turbo, wymieniony na nowy koszt 260 zł , Julka sprawna, czeka mnie jeszcze wymiana poduszek silnika i skrzyni (lizak)Znalazłem , to samo kolano pęknięte jak wyżej w temacie przy przepustnicy, wymienione, lecz jeszcze nie jest dobrze,tak mi się wydaje, na wyświetlaczu ciśnienia turbiny ,nie dobija do końca tylko do połowy, powinna być do końca? Błędu żadnego nie wywala. Jakieś porady mile widziane
U mnie w 1.4 Multiair 163Km jest tak, że do połowy pasek dochodzi. Auto sie moim zdaniem poprawnie odpycha ale też w sumie nie mam punktu odniesienia. Jest to moja pierwsza alfa.

Dzisiaj zrobiłem pomiary. Sterownik oczekuje 1.2 bara a na czujniku ledwo 0.5-0-6.
@edit, wstawiam wykres. jeśli rozumiem go dobrze to on oznacza jakąś nieszczelność?
Pokaż załącznik 289126
Mam identyko. Doszedłeś co było powodem u Ciebie?Ja mam podobną rozbieżność ale w 1,75 tbi i mi nie ładuje powyżej tam 0,7bara na wskazniku w kabinie. W logach rozbieżność też coś w stylu - zadane 500mbar - aktualne 1000mbar
Ok , również uszkodzony zawór upustowy przy Turbo, wymieniony na nowy koszt 260 zł , Julka sprawna, czeka mnie jeszcze wymiana poduszek silnika i skrzyni (lizak)