• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Tuning mechaniczny JTD

paparazy

Nowy
Auto
Alfa Romeo GT 1.9 JTD Q2
witam, chciałbym troche podkręcic moc mojej alfy, mam 1.9 jtd 16v 150km w wersji Q2. Póki co wymieniłem filtr powietrza na K&N, myslalem teraz o wymianie sprzegla, tylko nie wiem czy na fabryczne czy na jakies sportowe? Moje troche mam wrazenie ze sie przycina. A wszytsko to po to bo chciałbym zrobić chip, tyle ze pomyslalem zeby to zrobic i nie popsuć nic i jednoczesnie maxymalnie w bezpieczny sposob zwiekszyc moc chcialem sie do tego odpowiednio przygotowac. Planuje wymienić rozrząd przed całą operacja i myslalem rowniez o wymianie wydechu na cos takiego: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl...l-Doppel-Endschalldaempfer-2x70DTM::2753.html

Bardzo prosze o opinie i jakies podpowiedzi.

udaj się do cinka ( www.cinsoft. - temat w dziale "tuning" )
i on już ci zrobi tak ...
że jak się w czasie przyspieszania zesrasz na przednim fotelu to gówno będziesz czyścił z tylnej szyby
:lol:
( omen mi opowiadał :sarcastic: )

Ostatnia edycja:
udaj się do cinka ( www.cinsoft. - temat w dziale "tuning" )
i on już ci zrobi tak ...
że jak się w czasie przyspieszania zesrasz na przednim fotelu to gówno będziesz czyścił z tylnej szyby
:lol:
( omen mi opowiadał :sarcastic: )

bociek jestes prze chu...

ogólnie nie warto pakować się w sam tłumik końcowy.. on nic więcej nie da niz seria trzeba wrzucić przelot.. np: http://shop.alfisti.net/Tuning-Styl...azzon-Stainless-Steel-Central-Pipe::2744.html

Do tego ładny tłumik i oczywiście usunąć katalizator..
Jak już tyle zrobisz to możesz się wziąść za FMIC, czyli frontwy intercooler z odpowiednim orurowaniem..
następnie sofcik i czyszczenie tylnej szyby ;)

Jeśli szukasz w LDZ.

Możesz podjechać do LT i zapytać p. Grzegorza, czy się podejmą – oni zwiększają moc przez chip i zmianę softu w JTD, mają też możliwość profesjonalnego hamowania belli. W sprawach wydechu też doradzą lub przekierują w pewne mce, gdzie wozu Ci nie skrzywdzą. Może podejmą się całościowo, nie wiem, musiałbyś zapytać.

Wydech – swego czasu kolega z LDZ Amigas, proponował mi zmianę wydechu na taki dedykowany, z różnymi innymi zmianami, sprawdzany pod kontrolą hamowni, tyle że trzeba wóz oddać na 2-3 dni. Mnie zniechęcił ewentualny ryk, ale jeśli tobie to nie przeszkadza, to możesz go zapytać, czy możliwości są nadal aktualne.

Kol. Krajcok ma modyfikowaną profesjonalnie GT JTD – najszybszą w naszym kraju – możesz jego zapytać via PW, może coś doradzi, podpowie, ma doświadczenie i w modyfikowaniu, i w jeździe. Nie zaszkodzi zapytać.

Niezależnie od wszystkiego – przeczyść sobie wtryski na Powstańców Śląskich 19 – warto to zrobić profilaktycznie. Na pewno nie zaszkodzi – koszt dla benzyny – 160 PLN, dla disla trochę więcej będzie.

Amortyzatory
Powrót