Tuning alfy 159 2.4 Jtdm

Auto
Dopiero przymierzam się do kupna alfy 159 i chciałbym popytać ludzi którzy się na tym znają na
Witam mam pytanie dotyczące tuningu silnika 2.4 jtdm 210hp. Obecnie jeżdżę 1.9 TDI i wiem że ten silnik mogę zrobić nawet na okolice 500hp ale bardzo mi się podoba 159 i czy jest problem przy robieniu tego silnika? Widziałem gdzieś taką alfę 310 HP i to jest ładny wynik ale czy ktoś może zna kogoś bądź widział alfę z 2.4 jtdm w okolicach 500 HP. Do teraz nie wiem czy robić 1.9tdika czy zainwestować w 159 2.4 z Q4 za każdą odpowiedź szczerze dziękuję

Najlepiej od razu kupić giulie QV 510 KM a nie modzić stare rzęchy. 1.9 tdi jak i 2.4jtdm się prędzej czy później rozpadnie.

Jest to możliwe, jest nawet jedna osoba, która kończy taki projekt. Ale nic więcej powiedzieć nie mogę (chyba, że właściciel jest na forum, czyta to i będzie chciał się ujawnić). W swoim czasie będzie o tym samochodzie solidny materiał na moim kanale. Generalnie: sprawa kosztowna, bardzo kosztowna, w sumie nieopłacalna (wszystko robione pod zamówienie: wałki, półosie, etc.).

Jak się chce mieć taką moc w Alfie to lepiej wziąć w leasing Giulię Q ;-)

Panowie...ale tutaj sednem tematu jest silnik na ropę...A nie jakieś turbo benzyny jak sugerujecie.

Wszystko się da, nawet z diesla. Kwestia funduszy i zaangażowania, jak masz czas i kasę na taki projekt to do roboty.
Boba motoring z 2.0 golf II zrobił 1200 hp. Pozdrawiam

Low quality bait ;)

Bierz starego Volkswagena to lepsze auta, nie psuja się i są tańsze w utrzymaniu. Wiadomo ;)

Bierz starego Volkswagena to lepsze auta, nie psuja się i są tańsze w utrzymaniu. Wiadomo
No i 1.9 tdi da się zrobić 500 a nie marne 300.
No i jeszcze jedna zaleta to podaż części do tuningu

No i 1.9 tdi da się zrobić 500 a nie marne 300.
No i jeszcze jedna zaleta to podaż części do tuningu

No wiadomo, a to dopiero stage 1.

Na wtrysku mieszaniny wody z metanolem to będzie z 800 i w sam raz na daily car, bo powiedzmy sobie szczerze mniej to nędza straszna...
A wszystko za smieszne 3-5 tysięcy złotych, czyli tyle ile drobny remont zawieszenia w Alfie Romeo ;)

Przepraszam że tak późno piszę ale miałem dużo na głowie. Znalazłem już 159 odpowiadającą moim wymaganiom i właśnie z znajomymi szykujemy się do roboty. Dostawałem rady żeby zrobić SWAP na 3.0 diesla z BMW ale jest to trochę uśmiercanie alfy zabierając jej silnik. Mam jeszcze około miesiąc na zastosowanie się nad dokładnym planem robienia 159. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś rady to z chęcią wysłucham szczególnie że w temacie alf nie siedzę jakoś długo oraz dziękuję za kilka fajnych odpowiedzi

Hah. Nie wiem czy nie lepiej byłoby kupić 3.2 i władować 3.6 od Camaro.

Amortyzatory
Powrót