• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

tunel środkowy

MatiMatteo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm
Witam. Uda się zaadaptować popielniczkę przednią,pod panelem klimatyzacji z GT do 147 :)?

Cały tunel da się bez problemu:

31.jpg

ale sam plastik jest z ramką wokół dźwigni zmiany biegów to już kombinacje z dopasowaniem, jeśli w ogóle to się uda. Jak zmieniać to już cały tunel.

Dzięki wielkie. :) Fajnie wygląda ale nie wiem czy uda mi się znaleźć fajny tunel w rozsądnej cenie od GT. :)

To niestety łatwe nie jest ale czasem się coś trafi. Chociaż z drugiej strony czasem sam ten plastik nawet bez popielniczki potrafi kosztować 50 zł. Przekładkę w 147 robiłem sam więc jak będziesz miał jakieś pytania to pisz.

A jeśli uda się kupić popielniczkę z obudową dookoła lewarka zmiany biegów bez tunelu to da radę zrobić, dopasować? :)

Szkoda tylko,że nie jest kompletny :D. Nie ma tych osłon po bokach.

Pamiętaj też że mocowanie podłokietnika jest inne niż w 147.
Najlepiej kupić kpl razem z podłokietnikiem, ale jak sie nie uda to najwyżej musisz przełożyć stelaż i też będzie oki

Załączniki

• 20150111_165512.jpg
    20150111_165512.jpg
    60 KB · Wyświetleń: 74
Tak, bo właśnie podłokietniki się zmieniały a przez to i ich mocowanie. Gdzieś na forum wrzucałem różnice między podłokietnikami i ich mocowaniami.

Wszystko ładnie pięknie tylko jak coś dajcie znać czy będzie pasować bez wymiany tunelu. :)

Chodzi Ci czy sama popielniczka plus ten plastik będą pasowały
Za dużo rzeźbienia i nie wiadomo co z tego wyjdzie, szukaj na forum może ktoś będzie miał taki tunel w dobrej cenie

Może ktoś powiedzieć, czy za zmianą tunelu idzie tez zmiana mieszka dźwigni zmiany biegów? Czy może jednak są kompatybilne?

Może ktoś powiedzieć, czy za zmianą tunelu idzie tez zmiana mieszka dźwigni zmiany biegów? Czy może jednak są kompatybilne?[/QU

Mieszek też do wymiany jest mniejszy, ja zmieniałem troche zabawy z tym było przyznaje na prawdę trzeba wyjąc fotele, najgorzej było to ścignąć i wcisnąć przez dźwignie ręcznego już dobrze wtedy kur... przez tą dźwignie ale weszło w koncu na siłe.

Kupiłem tunel od wersji benzynowej z GT. Mieszek okazał się za mały do dzwigni z JTD 6b. Założyłem oryginalny tyle, że podniosłem w mieszku otwory na mocowanie wyżej niż były w starym tunelu.

Amortyzatory
Powrót