• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Tuleja stabilizatora tylnego

MG-Fan

Nowy
Auto
AR GTV 2,0TS, AR GTV Spider 2,0TS
witam,
jak w tytule-nadszedł czas na wymianę, bo Bella trzeszczy jak stara łajba w trakcie sztormu. w serwisówce, którą dysponuję nie znalazłem jednak odpowiedzi na pytanie, jaka jest średnica stabilizatora. podpowiecie? Bella 1999/2000 2,0TS
dzięki z góry
m

Z tylu sa dwa rodzaje stabilizatorów. Jedne maja 18mm a inne 21mm,lajlepiej samemu zmierzyć.

znam obie te wartości-założyłem, że różnice w średnicy zależne są od rocznika/modelu. wymianę robię grzecznościowo, więc nie za bardzo chcę zajmować podnośnik przymiarkami :)

zależy pewnie od tego, co Włoch na montażowni miał akurat pod ręką :). przerobiłem to już w swoim motocyklu-stan faktyczny odbiegał od specyfikacji fabrycznej dla danego rocznika. więc pewnie nie obędzie się od wizyty pod samochodem z suwmiarką w ręku
Uczynny pan diagnosta ze stacji kontroli pojazdów pozwolił wjechać na kanał, wszedł i zmierzył-akurat tego dnia Włoch maił pod ręka 18 mm :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót