• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Trzesące sie lusterko, plastiki

Kokosz

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 t-jet 120km 2012r
Witam. Mam Alfe Giuliette 2012r 1.4 120km t-jet. Zauważyłem ze trzęsie mi się głownie prawe lusterko ale widzę ze drgania zaczęło przenosić tez do środka widzę to min po kamerce zamontowanej na szybie, wyczytałem ze to może być poduszka pod silnikiem, mechanik wyjął, mówił ze jest lekkie napęknięcie ale według niego jest w całkiem niezły stanie. Jakieś inne sugestie? Czy może nawet lekkie uszkodzenie poduszki może powodować takie drgania? poducha podobno 390zl. Druga rzecz, słyszę takie irytujące drgania z plastiku do otwierania szyb tak jakby z przycisków, ma ktoś na to patent?
Z góry dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam Alfiarze!

PS 120 tys przebiegu

Temat wałkowany milion razy. Do wymiany prawa poduszka przy rozrządzie.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

I do kupienia również 2 dłuższe śruby do poduszki jeżeli będzie wersja pozmianowa a na 99 procent taka będzie. Koszt tych śrub to około 30 zł chyba że razem z poduszka będą ale to należy sprzedawcy zapytać, bo to nie jest zazwyczaj sprzedawane jako komplet.

- - - Updated - - -

Np tu jest zestaw oryginału że śrubami https://allegro.pl/oferta/poduszka-silnika-alfa-romeo-giulietta-1-4-oryg-8392880642

U mnie prawe lusterko, szczególnie jak stałem z górki, ostro szalało plus trzeszczenie plastików, najbardziej ten pod kolumna kierownicy (dziwny rezonans). Wymieniłem wszystkie poduszki (jedna pozmianowa z innymi śrubami). To była dająca najwiecej radości naprawa jaką przeprowadziłem,,, na luzie jak hybryda, aż miło posiedzieć. Różnica kolosalna. Nagrałem nawet filmik na wzór tego z YouTube co na silniku Phaetona typki postawili papierosa przy odpalaniu, tyle, ze mój papieros był na kokpicie :p

Daj linka a nie się chwalisz;)

Sorry, że tak ale nie mogę wklejać linków inaczej z racji liczby postów.

Dobra to jakiej marki ta fajka:P

Amortyzatory
Powrót