Tryskajace paliwo pod maska

pietek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1999 1.6 TS 120KM Alfa Romeo 156 2002 2.0 JTS 166KM
attachment.php
attachment.php

Podczas jazdy nagle poczułem zapach paliwa. Zatrzymalem się i na biegu jalowym bardzo falowaly obroty. Otworzylem maske i wszystko było mokre od paliwa. Przed ponownym odpaleniem posprawdzalem olej i plyny i okazało się ze dosyć mocno tryska na tym laczeniu na 1szym zdjęciu. Z tego co poprzygladalem się sa to przewody paliwowe idące do pompy ciśnieniowej i wtryskow. Udalo mi się wcisnąć ten dyngs było takie klik i poki co nie leje się tam nic. Co moglo być przyczyna poluzowania się tego laczenia? Czy możliwe jest ze jest ono wyrobione i trzeba będzie je wymieniac? W tej chwili wszystko jest OK ale boje się ze znowu sytuacja się powtorzy. Miał ktoś taka sytuacje ?

Załączniki

• 11032014271.jpg
    11032014271.jpg
    101.1 KB · Wyświetleń: 467
  • 11032014272.jpg
    11032014272.jpg
    96.6 KB · Wyświetleń: 375
Tej złączki nie da się wymienić samej - tylko razem z całym przewodem. Może była źle założona lub się jakoś sama (mało prawdopodobne) zluzowała. Raczej rzadko cieknie (częściej ciekną przewody zaciskane opaskami zaciskowymi i trzeba je dociągać). Poruszaj przód-tył i zapewne przestanie - chyba że złaczka (zatrzaski) jest uszkodzona.

Miałem identycznie. Wstarczy stanowczo ale z czuciem wcisnac te przewody bo ona zatrzaskuja się "na dwa razy". Może przy wymianie filtra nie były dobrze dociśnięte i wątpie żeby się one wyrobiły.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

No to musze chyba jeszcze raz to sprawdzić. Bo ja wcisnalem ta zlacze i kliklo raz. Nie jest do końca sztywne idzie nim lekko w gore i w dol poruszać ale poki co nic nie cieknie.

Jest ok jak rusza się tak jak opisałeś. Posprawdzaj jeszcze inne wężyki dla pewności

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Postaraj się docisnąć to złącze, sprawdziłem jak ono siedzi u mnie - jest głębiej.

attachment.php

Załączniki

• 11032014271.jpg
    11032014271.jpg
    203.1 KB · Wyświetleń: 258
Na tym zdjęciu jest przed wcisnieciem. Także siedzi glebiej.

Amortyzatory
Powrót