[159] transmiter mp3

fire998

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTDm 16v upgrade soft
Witam :) szukałem szukałem ale nie znalazłem nic co by mnie interesowało,
więc moje pytanie brzmi czy tzw transmitery mp3 których pełno w sklepach RTV i Alledrogo działają bez problemu ?? Pytam się ponieważ kiedyś kumpel kupił takie urządzonko w Biedronce i gdy chciałem podłączyć do autka to nie działało czyli tak jakby radio nie chciało chwycić odpowiedniej fali.

dzięki za opinię :)

- - - Updated - - -

możecie polecić jakieś dobre transmitery ??

uzywalem takiego samego w poprzednim aucie i nie mialem uwag.Jest OK.Teraz gdzies go pewnie mam w skrzynce w bagazniku:D

Problem z transmiterami jest taki, że wszystkie to są jakieś tanie chińskie gównienka i jedne działają, drugie nie. Kiedyś chciałem kupić jakiś dobry, firmowy, nawet zapłacić za niego 100 zł i mieć pewność, że będzie dobrze działał i nic... nie mogłem znaleźć, tylko jakieś przystawki do iPoda.

Ten co ja kupiłem to nie traci fali, wygląda przyzwoicie lecz jakośc dzwięku zostawia wiele do życzenia.

A ja kupiłem pół roku temu coś takiego : http://allegro.pl/transmiter-fm-mp3-wma-art-fm-01-z-wyswietlaczem-i2977186584.html i do dziś śmiga. Jak masz możliwość kupienia zmieniarki, to kup zmieniarke, jeśli jednak nie zależy Ci na jakości dzwięku(bo niestety zdecydowanie odstaje w porównaniu z cd), a chcesz jadąc posłuchać swoich ulubionych kawałków a nie smętów grających w radiu to jak najbardziej wystarczy. Jedyny problem, jaki ja zauważyłem to znalezienie dobrej częstotliwości, ja akurat w okolicach krakowa jeżdze na 100.00, ale już zmieniając województwo np. na śląskie zdarza się że na 100.00 jest już jakiś sygnał inny i są zakłocenia.

ale w 159 w ori radiu jest seryyjnie wyjście AUX i możesz wyprowadzić sobie kabelek i podłączacz co tylko chcesz przez złącze "jack"

Musisz wyciągnąć radio tu masz instrukcję jak to zrobić : http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/80644-159_kabel_aux_fabrycznym_radiu.html

Ja radio wyciągnąłem za pomoca po prostu gwoździ. Bierzesz 4 gwoździe w miare długie chwytasz je miedzy palec serdeczny a mały a wskazujący i środkowy. Ściskasz i ruchami góra dół wychodzi w mgnieniu oka. Sam kabel zrobiłem a nie kupowałem gotowego na allegro. W saturnie kupiłem przedłużke kabla z dwoma złączami "jack" ( chyba 1.5m) jedną str obciąłem i założyłem najmiejsze końcówki żeńskie jakie są. Zabezpieczyłem koszulkami włożyłem i smigam juz tak od 15 tys km. Jakość super ale dużo zależy też od sprzetu jakie podłączasz.

Kiedyś jeszcze w poprzednim aucie, posiadałem takie coś, jednak jakość była tak słaba że wywaliłem to do kosza.

Jakość jest jak na CD więc ja z tego rozwiąania jestem bardzo zadowolony.

Może ja trafiłem na jakiś słabszy transmiter. Fakt było to jakieś 3 lata temu ;)

Jakość jest jak na CD więc ja z tego rozwiąania jestem bardzo zadowolony.

Jakoś nie chce mi sie w to wierzyc, nie dosc ze strata jakości poprzez transmisje radiową to w dodatku odtwarzanie plików skompresowanych...

Ostatnia edycja:
Polecam CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. Kolega pampik pisał o bardzo dobrej jakości w odniesieniu do kabla AUX podłączonego do radia, a nie transmitera.

Ok a jak wyglada sprawa podlaczeniem kabla do radia ze wzmacniaczem?
Z tego co zauwazylem to w to miejsce jest podpiety wzmacniacz, po odpieciu wtyczki cisza a na dodatek nie wyswietla sie opcja aux;-)

W sprawie transmitera to jakosc nie powalala w moim przypadku
ale byla to raczej tania zabawka.
Pozdrawia.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Ostatnia edycja:
Polecam CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. Kolega pampik pisał o bardzo dobrej jakości w odniesieniu do kabla AUX podłączonego do radia, a nie transmitera.

Dokładnie.

Pisałem o kablu AUX ponieważ ostatnią rzeczą jaką bym kupił to transmiter. A dwa kabel AUX daje możliwośc podpięcia każdego urządzenia i powtarzam jakosć jak na CD.

Amortyzatory
Powrót