Tłumik środkowy i końcowy - zamienniki V6

Ejj no już się ucieszyłem że ktoś odpisał. Co ty mój tłumik już wygląda jak rudy szwajcarski serek, 2x były spawane uchwyty bo się urywały, no i już go słychać tak że lada chwila się skończy.
No i co, nikt nie testował tego MTSa? Było że to niby to samo co IMASAF, a parę stówek w kieszeni zostaje.

zostaje chyba tylko kupić mts-a ,mnie czeka to samo plus ja muszę jeszcze środkowy wymienić

No i co, nikt nie testował tego MTSa? Było że to niby to samo co IMASAF, a parę stówek w kieszeni zostaje.

Kilka miesięcy temu kupiłem tłumik końcowy MTSa. Wykonanie bdb, sprawuje się znakomicie bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Zerknij do tematu z moją furką. Na 4 str są zdjęcia tego wydechu. Wygląda na to, że jest to IMASAF sprzedawany przez MTS - takie mam przypuszczenia. Jak byś się zdecydował kupować przez allegro to daj znać na priv a coś ci podpowiem.

Ja zakupiłem MTS-a na wiosnę i daje radę.Fakt że końcówki wydechu są inne ale nie ordynarne.Jakby tego było mało ściągłem tabliczkę znamionową z logiem firmy a pod ów tabliczką zaskoczenie ponieważ znajdują się wszelkie oznaczenia i numerologia imasafa.Literka w literkę i cyferka w cyferkę jak na poprzednim wydechu.:)

Jeśli chodzi o środkowy + końcowy z wieszakami pierścieniami i śrubami to najkorzystniej wychodzi zestaw IMASAF z ebay.de - tak ja zrobiłem. Nie wiem jak wygląda oferta pojedynczego tłumika. Co do MTS'a miałem i być może mam jeszcze ofertę za 570zł + chyba KW.

@Maciek84 - może myślimy o tym samym ;)

Komplet Imasafa z ebaya niemieckiego wyjdzie pewnie z wysyłką około 1300zł, tak że trochę jest... Zerknę jeszcze w jakim stanie mam środkowy.

Witam Mam taki problem Potrzebuje tłumiki do Alfy 166 2.0 v6 Turbo. W sumie srodkowy i przedni bo koncowy nie koniecznie i teraz nie moge ich nigdzie dostac a jak tak to cenny z koomosu a powoli mi sie rozsypuje kazdy z nich i jezdze co chwile spawac i teraz co teu zaradzic zeby to jakos dobrze porobic i zbey dziwek byl taki jak powinien

Sprawdziłem fakturę. Pół roku temu kupiłem za 316 euro środkowy + końcowy tłumik IMASAF razem z przesyłką.

Witam Mam taki problem Potrzebuje tłumiki do Alfy 166 2.0 v6 Turbo. W sumie srodkowy i przedni bo koncowy nie koniecznie i teraz nie moge ich nigdzie dostac a jak tak to cenny z koomosu a powoli mi sie rozsypuje kazdy z nich i jezdze co chwile spawac i teraz co teu zaradzic zeby to jakos dobrze porobic i zbey dziwek byl taki jak powinien
Znajdź dobrego i uczciwego tłumikarza "artystę", a na pewno coś dobierze.
U mnie siedzi końcowy od remusa i całkiem fajnie to brzmi, ważne, żeby dopasować odpowiednią średnicę z nierdzewki, porobić estetyczne i solidne spawy. Od czego są dobrzy fachowcy ?

Problem jest z dźwiękiem, z tego co na forum czytałem to jeszcze się taki nie urodził, który by zrobił chałupniczo dobry tłumik końcowy do V6 w normalnych pieniądzach. Pełno było o tym tematów i długie dyskusje. Ale na przykład środkowy u mnie siedzi od jakiegoś mercedesa, właśnie taki artysta garażowy dobrał i gra przyzwoicie.

Mi tam się podoba, delikatnie mruczenie na niskich i subtelny "ryk" przy wysokich obrotach. Jak dobierzesz odpowiednio porządnej firmy tłumik końcowy, to musi to grać :evil:

Właśnie skąd dobre tłumiki do V6,w tej chwili po trzech latach użytkowania na złom poszedł środkowy Bosal i tylny Walker dobrze że zostawiłam stare orginalne bo bym miała mały problem co zamontować

- - - Updated - - -

Więcej zamienników nie ma,a te co są po pierwsze trudno dostępne i wcale nie mało kosztują są bardzo niskiej jakości.

- - - Updated - - -

Tylko mój wypadek dotyczy 164 a z 166 to nawet mowy nie ma o zamiennikach.

http://sklep.intercars.com.pl/#/dyn...all=daj_tdGrupyS&notitle=1&wit=SKLEP&msg=ALFA ROMEO 166 (936) 2.5 V6 24V (936A2___) - %26ESRC%3DS&se=T

[h=3]Informacje Inter Cars o towarze:[/h]
75.32.06
Tłumik końcowy

Producent:
SUPERSPRINT

Opis:
supersprint

[h=3]Informacje producenta - SUPERSPRINT:[/h]
753206
Tłumik środkowy/końcowy

[h=3]Dodatkowe informacje katalogowe:[/h]

[h=3]Zastosowanie w pojeździe [166 (936) - 2.5 V6 24V (936A2___)][/h]
Ograniczenia producenta:
do wyczerpa. zapasów

Ograniczenia producenta:
Z homologacją

Ograniczenia producenta:
Pasujący z sery.kat.

[h=3][/h]

Jakby co wydam za free używany tłumik środkowy z końcowym z pierścieniami uszczelniającymi częścią śrub i wieszaków. Więcej na PRV :)

Wczoraj wpadłem na YouTube na film prezentujący dedykowany tłumik Ultera do Alfiy 166 V6.

https://www.youtube.com/watch?v=uNJg5tV4jE4

Z lektury Forum wiem, że były jakieś przymiarki do tego tematu. Czy ktoś ma to u siebie i czy Ulter zaczął w końcu tym handlować?

Nie idź ta drogą. Jest film na YT z tlumikiem Ultera, nie wiem czy dedykowany czy dobieramy do 166, ale brzmi źle. Dziwne przydzwieki etc.

No właśnie, nie dość że na filmie brzmi dziwnie, to jeszcze rzyga wodą, dlatego zapytałem czy ktoś zna dźwięk z autopsji :)

Amortyzatory
Powrót