• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Tłumik końcowy

Właśnie widze okazje więc zapytam a nie chce zakładać nowego tematu. Wam wszystkim tak dymi z tłumnika na biało? Czy to efekt dostającej sie wody do komory spalania? czy może to fabryczne? u mnie wersja 1.8ts v16 + lpg i troche mnie to dziwi bo przy 7tys obr. z tyłu nic nie widać ;)

w niskich temperaturach leci sporo pary... przynajmniej u mnie

No właśnie. U mnie nie koniecznie w niskich ale głównie.. Może ktoś zaobserwował spadek poziomu płynu? Ja mam delikatnie uszkodzoną chłodnice i minimalnie z niej cieknie więc nie moge zweryfikować ubytku. Ale jak widze alfy na mieście niekoniecznie gtv to każda dymi tak nieprzeciętnie ;)
Troche mnie to dziwi bo skąd tam tyle wody ;< rozumiem że lpg ale aż tak? ;p

Tez zima moje v6 dymilo aż czasem inni nikneli we mgle :) Pare widac bo sie schlodzila, goraca jest niewidoczna. V6 maja niższe obroty i podwójny układ wydechowy i dwie glowice, więc para spędza wiecej czasu w rurze gdzie sie mocno chodzi.
Dlatego pare widać - tak sobie kombinuje. A przy lpg pary jest wiecej niż przy PB.

To mnie troche pocieszyliście ;) Bo juz zastanawiałem sie nad remontem silnika ;) U kolegi Rafał na załączonym filmiku też zauważyłem ta pare i musiałem zapytać ;)
Poza tym końcówke wydechu mam o dość dużych gabarytach skierowaną w niebo i podejrzewam że deszcz się mógł zbierać w tłumnikach bo zaglądając tam zawsze była taka mini kałuża..

Amortyzatory
Powrót