• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Termostat

kamil21

Nowy
Auto
Alfa Romeo 1.8 TS 1998r
Witam przymierzam się do wymiany termostatu.
Ale znazłem jeden z obudową no i tematy na forum są o wymianie z obudową a znalazłem temostat bez obudowy..
Da się jakoś wymontować go z obudowy?
I jak dobrze odpowietrzyć układ?

Witam przymierzam się do wymiany termostatu.
Ale znazłem jeden z obudową no i tematy na forum są o wymianie z obudową a znalazłem temostat bez obudowy..
Da się jakoś wymontować go z obudowy?
I jak dobrze odpowietrzyć układ?

Nie ma bez obudowy do TS.
Podczas napelniania ukladu musi byc odkręcony odpowietrznik chłodnicy.
Znajdziesz go w prawym górnym rogu chlodnicy od strony silnika.

http://allegro.pl/vernet-termostat-alfa-romeo-156-147-1-6-1-8-2-0ts-i5740475233.html oto mi chodzi Panowie.
A i czytałem też na forum że TS powyżej 2003 ma odpowietrznik w silniku, to prawda i jeśli tak to gdzie on jest?
Na filmiku jest moja alfa za kadencji poprzedniego właściciela w niedzielę wymieniłem w niej termostat. Był jeszcze fabryczny bo niektóre opaski metalowe były zgrzewane i pomalowane żółta farba. Nie było tam tej wkładki termostatu. Pytałem o ten patent na fb takie rozwiązanie działa tylko kiedy termostat z obudową nadali w pozycji otwartej.
Podobno tania wersja naprawy ale skuteczna

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Bo normalny termostat to ogromny wydatek

Nie jest to ogromny wydatek, tylko się grzecznie zapytałem bo zdziwiłem się że są dwa rodzaje.. A i ktoś mi odpowie jak odpowietrzyć silnik? Czytałem że jest jeszcze jakiś odpowietrznik tyle że w silniku, to prawda?

Amortyzatory
Powrót