Termostat do 1.9 jtd 115km

Ready

Nowy
Auto
Giulia Velove 2.2 Q4 210 2017
Witam, muszę wymienić termostat nie chcę wyjmować teraz starego bo będę miał unieruchomiony samochód na 2-3dni, więc najpierw bym chciał go kupić. Czy taki z allegro numer aukcji: 6931678920 (daję numer bo nie mogę dodać linków) termostat będzie dobry ?

Na pierwszy montaż szły termostaty behr. A ten w aukcji jest w ogóle o połowę tańszy.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Da się wymienić termostat z czujnikiem i tą obudową czy można wymienić tylko to (numer aukcji allegro) 5740917978

Lepiej cały termostat z obudową i czujnikiem bo przy tym i tak jest trochę roboty.

Dzięki za pomoc kupię cały komplet który podałem w pierwszym poście, jest gwarancja 2lata więc jeśli coś stracę co czas.

Jeśli sam zabierasz się za wymianę termostatu to przygotuj się na długą przeprawę. Ja wymieniałem sam, ale jak miałbym to robić jeszcze raz to wolałbym komuś zapłacić.

Z czym jest największy problem przy wymianie ?

Polecam instrukcję z elearn a po za tym to jest trochę mało miejsca i jak zwykle przy takich rzeczach za pierwszym razem natrafiamy na jakieś problemy. Ale jak ktoś ma jakieś minimalne pojęcie i duże chęci to sobie poradzi. Zrobisz sam - większa satysfakcja, no i nie wymieniamy tego jakoś często.

Dużo osprzętu dookoła trzeba zdemontować i za pierwszym razem jak się nie wie co gdzie to idzie dużo łaciny podwórkowej i sporo czasu się marnuje, ale idzie to ogarnąć. Fakt wydruki z elearn bardzo Ci się przydadzą.

Bogusz ty na jakiej firmy termostat wymieniałeś i jak długo już na nim jeździsz ?

Mi padł termostat rok po zakupie, wymieniłem na BEHR leci już 5 rok a on działa tak jak powinien

Jeżdżę na Vernecie a wymieniałem 2 lata temu

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Jest możliwość kupna samego termostatu z obudwą i przełożenie czujnika z oryginalnego termostatu?

Da się go normalnie odkręcić i przełożyć.

Amortyzatory
Powrót