Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Na grupach jeepa Renegade 1.4 140 wynika że silnik pracuje w temp 80C i jest to naturalna temp pracy.Ma mieć temperaturę 90 c , a nie dochodzić
No OK, takie masz doświadczenia, nie kwestionuje tego.Doprecyzuje mój przypadek z Alfą z rynku szwajcarskiego: wyciągnąłem z auta stary termostat, który miał wybite 88 stopni. Kupiłem nowy OEM, nie wiedząc, że ma on otwarcie przy 80 stopniach. Po wymianie spalanie bardzo wzrosło, a w mroźne dni temperatura silnika nigdy nie przekroczyła 82 stopni (sprawdzane przez OBD, nawet z wyłączonym ogrzewaniem) i długa jazdą. Dodatkowo raz lub dwa razy w miesiącu podczas jazdy zaczął pojawiać się błąd P1061 (bez wypadania zapłonu).
Wróciłem do termostatu 88 stopni i jak ręką odjął – spalanie spadło, a błędy przestały się pojawiać. Nie robiłem żadnych adaptacji, mimo że moduł MultiAir siedzi w aucie od nowości. I tak wygląda moja prawda.