Temat na czasie- jakie zimówki?

• Autor wątku Autor wątku Damian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Damian napisał:
Gary napisał:
Damian, goraco polecam Ci opony goodyear ultra grip 7.

Przekonałeś mnie swoimi opiniami na ich temat :) Już są w drodze do mnie :) Rozmiar trochę malo zimowy - 220/55/16 ale takie miałem akurat aluski na zime. Myślę, że nie będe miał zastrzeżeń.

redzi napisał:
Ja na zimę zakładam 17-nastki bo takie mi zostały po założeniu 18-nastek :) a w sumie to zastanawiam się czy nie przezimować Gtv-ki w garażu.

Też nad tym myślę :) Na pewno nie będe nią smigał po jakimś cholernym błocie pośniegowym i tonach wysynanej na nie soli. Czekam na mroźną i śnieżną zimę, aby rozwijac drugie (a w zasadzie trzecie, bo jeszcze są motocykle) moje hobby- fotografię.

Poza tym moja GTV nigdy nie jeździła w zimie (właściciele fanatycy marki:) ) tak wiec nie chce żeby przeżyła szok Polskiej zimy :x

prozi napisał:
U mnie teraz czas na Pirelli SottoZero 2. Juz zakupione leżą w garażu zobaczymy czy przerosły poprzednika.

Koniecznie napisz opinie. Na razie to przerosła mnie ich cena, ale za rok, dwa - kto wie?

U mnie decyzja zapadła ostateczna, Gtv-ka zimuje w ciepłym garażu :D a bede nią śmigał w mrożne dni albo gdzieś po śniegu :wink:

redzi napisał:
U mnie decyzja zapadła ostateczna, Gtv-ka zimuje w ciepłym garażu :D a bede nią śmigał w mrożne dni albo gdzieś po śniegu :wink:

No stary dzięki Ci za te słowa ;) Nie jestem zatem sam "zboczony" na tym punkcie :) Będę jedził DOKŁADNIE w takich samych warunkach atmosferycznych. Błoto posniegowe zostawiam do rozjeżdżania innnym :mrgreen:

Najbardziej mnie tylko wkur*ją docinki osób z pracy (Megane II, Peugeot 106 i Pani kierownik bez samochodu), którzy co jakiś czas rzucą textem :" po co ci ten samochod jak nim nie jeździsz?". "Po co ci zimowki, jak samochod masz w garażu".

Wyglada to jednak tak, ze do pracy mam 20 min. pieszo, 7 min. autobusem, a do garazu 15 min. z buta + co najmniej drugie tyle musze jechac i szukać miejsca na parkingu. Pomijam fakt, że pierwszy dzień po zakupie i zaparkowaniu pod pracą nabawiłem się wgniota na masce przez cofającą babę :/

Nie ma się jednak co przejmować- trzeba robić swoje :D

I się nie pochwale jak się jeżdzi na nowym wyrobie Pirelli. A dlaczego ?
Ano dla tego, że standartowa maszyna do zdejmowania opon, którą posiadam nie jest w stanie zdjąć 16" opon z feligi bez jej totalnej zagłady wrrrrrrrrr. Mam ochotę porozmawiać z panem, który zaprojektował felgi do 159. Ehhhhh będę musiał 100 PLN oddać za robotę...

A miało byc tak pięknie :)

prozi napisał:
I się nie pochwale jak się jeżdzi na nowym wyrobie Pirelli. A dlaczego ?
Ano dla tego, że standartowa maszyna do zdejmowania opon, którą posiadam nie jest w stanie zdjąć 16" opon z feligi bez jej totalnej zagłady wrrrrrrrrr. Mam ochotę porozmawiać z panem, który zaprojektował felgi do 159. Ehhhhh będę musiał 100 PLN oddać za robotę...

A miało byc tak pięknie :)

Dlaczego aż 100zł?? Tyle kosztuje wrzucenie opon i montaż w samochodzie? Nie można zrobić tego w "normalnej" wulkanizacji? Bo rozumiem, że chciałeś zrobic to we własnym zakresie?

Dotychczasowe wrażenia z jazdy na Conti TS-830 jak najbardziej poztytywne. Opona jest fantastycznie cicha.
Polecam.

Amortyzatory
Powrót