bartolomei
Nowy
Witam Wszystkich, przedstawiam wam moja Alfę MiTo w kolorze Nero Etna, która kupiłem we wrześniu 2017 z przebiegiem 98tys. km. Po 27 tys. kilometrów i kilku modach Alfa ciągle mi się nie znudziła i cały czas sprawia radość.
Alfa Romeo Mito '09 1.4 T-Jet 155ps:
- silnik 1.4TB 155
- przebieg 125000 km
- hamulce 4pot Brembo
- system DNA
- światła dzienne
- system comming home
- tempomat
- czujniki parkowania
- system blue&me
- klima automat
brak drogich opcji: szyberdachu, xenonu, skory, grzanych foteli

Alfa przed zakupem przeszła duży serwis zawieszenia, a po zakupie serwis mechaniczny. W miedzy czasie udaje się coś małymi krokami modyfikować, lub poprawiać. Alfa nie zaskoczyła mnie żadnymi awariami, jedynie usterka wiązki tylnej klapy się zdarzyła, ale ten typ tak ma i tu nie było zdziwienia. Po za tym tylko rzeczy eksploatacyjne wymieniane na bieżąco i moje fanaberie.
W aucie na przestrzeni ponad dwóch lat pojawiło się kilka modyfikacji, które poprawiają nieco wygląd i odbiór tego auta:
Najpierw wpadł wydech końcowy Ragazzon z końcówka, która idealnie pasuje w wycięcie w zderzaku, po pol roku dołączył do tego zestaw środkowy i mam już cały Cat-Back przelotowy o większej średnicy

W zeszłym roku kolejnym krokiem za wydechem poszedł dolot i wydajniejsze klocki ham. na przód.

Ten sezon rozpocząłem od zakupu nowych opon letnich i odświeżeniu felg nowym lakierem Ferric Grey z palety BMW

No i obecnie moje MiTo prezentuje się tak:

Oczywiście plany dalszych modyfikacji są, ale to czas pokaże, co z tego będzie:
- detailing
- zawias ( minimum Eibach Prokit, może coś więcej )
- więcej mocy ( większe turbo, ic, wtryski, downpipe )
Alfa Romeo Mito '09 1.4 T-Jet 155ps:
- silnik 1.4TB 155
- przebieg 125000 km
- hamulce 4pot Brembo
- system DNA
- światła dzienne
- system comming home
- tempomat
- czujniki parkowania
- system blue&me
- klima automat
brak drogich opcji: szyberdachu, xenonu, skory, grzanych foteli

Alfa przed zakupem przeszła duży serwis zawieszenia, a po zakupie serwis mechaniczny. W miedzy czasie udaje się coś małymi krokami modyfikować, lub poprawiać. Alfa nie zaskoczyła mnie żadnymi awariami, jedynie usterka wiązki tylnej klapy się zdarzyła, ale ten typ tak ma i tu nie było zdziwienia. Po za tym tylko rzeczy eksploatacyjne wymieniane na bieżąco i moje fanaberie.
W aucie na przestrzeni ponad dwóch lat pojawiło się kilka modyfikacji, które poprawiają nieco wygląd i odbiór tego auta:
Najpierw wpadł wydech końcowy Ragazzon z końcówka, która idealnie pasuje w wycięcie w zderzaku, po pol roku dołączył do tego zestaw środkowy i mam już cały Cat-Back przelotowy o większej średnicy

W zeszłym roku kolejnym krokiem za wydechem poszedł dolot i wydajniejsze klocki ham. na przód.

Ten sezon rozpocząłem od zakupu nowych opon letnich i odświeżeniu felg nowym lakierem Ferric Grey z palety BMW

No i obecnie moje MiTo prezentuje się tak:

Oczywiście plany dalszych modyfikacji są, ale to czas pokaże, co z tego będzie:
- detailing
- zawias ( minimum Eibach Prokit, może coś więcej )
- więcej mocy ( większe turbo, ic, wtryski, downpipe )