• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Tarcze i klocki przód 281mm

Status
Ten wątek został zamknięty.

rafal75ww

Nowy
Auto
Giulietta
Jakie tarcze i klocki na przód (281mm)

Tak jak w temacie, potrzebuję na dniach zrobić hamulce z przodu i proszę o pomoc w wyborze zestawu. Pacjent: Giulietta 2012r 1,6 105KM (choć tu wydaje mi się że ma więcej). W warsztacie proponują mi ATE tarcze wysokowęglowe (?) i klocki Ceramic również ATE wszystko w cenie 740zł/komplet. Styl jazdy (nie) spokojny, głównie trasy po 100-120km dziennie. Zależy mi na skutecznym hamowaniu i pewniejszych hamulcach. Wiem że najlepszym rozwiązaniem byłby zestaw zacisków Brembo, większe tarcze etc. lecz na tą chwilę muszę "zadowolić" się standardowym rozmiarem. Mój budżet to ok 1000zł na części. Z góry dziękuję za sugestie :)

Ostatnia edycja:
Ja osobiście polecam ATE, używałem w poprzedniej giulietcie, w tej również i w każdym innym samochodzie. Nigdy nie piszczą i dodatkowo tarcze dobrze wyglądają bo są malowane. W lipcu 2021 płaciłem za zestaw ATE przód i tył klocki + tarcze (305mm) 1070zł

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót