• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Tanie piasty/łożyska na przód z allegro

Powiem tak w zeszłum roku na wiosnę jakoś nie było kasy i kupiłem łożysko Max Gear na prawy przód, jak do tej pory jeździ i nic się z nim nie dzieje, jak by coś to znowy sobie kupię MaX Gear i sam wymienię na tym zrobiłem juz ponad 20 tys. i jest spoko.:)

Ja tylko dodam, ze SNR to w zasadzie SKF. SNR pakuje łożyska SKF do swoich pudełek :)

Jest dokładnie odwrotnie. To SKF paskuje w swoje pudełka SNRa.
SNR produkuje dla Fiata więc otwierając pudełko Ricambi Originali mamy SNR. Jest to chyba najlepsza rekomendacja.

MaxGear to tanie zamienniki - sprzedajemy i na razie nie ma złych opinii.
Unikać należy produktów Optimal - do niczego się nie nadają.

Do swojego auta założył bym wyłącznie SNR i te produkty polecam znajomym.

Nie mam doświadczenia z tymi produktami.

Co powiecie o łożyskach polskiej firmy BTA. Cena na przód 290zl z rabatem na warsztat 210zl.Potrzebowalem na szybko i zaryzykowalem zakup.

Witam ja mialem tylne lozysko do wymiany, wymienilem SKF za 400zl i okazalo sie ze drugie rowniez wiec wku... kupilem zamiennik za 200 i oba cichutko juz 2 lata, a jesli komus sie trafilo ze zamiennik polecial to pewnie mial pecha, kto wie czy jeden producent nie robi a firmy przybijaja nazwy na kartonach hehe
Zaluje jedynie ze nie kupilem od razu obu lozysk po 200 za sztuke
Sory za pismo ale tapnieto z tel

trochę to dziwne, sam tego nie robiłem (jeszcze), ale w elearne w procedurze jest użycie specjalnego ściągacza...

Ja miałem na MaxGearach 2000 i wyło. Kiedyś w mondeo zamontowałem SKF i wytrzymało ok 10000. Piasta nieuszkodzona, łożysko montowane na prasie, śruba przykręcana momentem. Wnioski?
Reguły brak. Zależy jak trafisz

moja z tyłu jedna skf a druga jakiś zamiennik za 200 z allegro i już latają jakieś 20 000 km

MaxGearach u mnie kolo 20 tys i wszystko ok a z tylu mi wsadzil mechannik jakies za 400zl i po niecałych 10 tys bo chuczy i idzie do wymiany. zasady chyba nie ma ani na te tanie piasty ani drogie. po prostu jaka partia to taki wyrob

Witam, odświeże troche temat i pytanie do tych co montowali łożyska maxgear czy do nich trzeba cos dokupic do montazu np smar, sruby itp. zaryzykowac chce i kupie je malo jezdze to moze nie bedzie zle:) A przy wymianie moze mnie spotkac jakas niespodzianka ze bede musial jeszcze cos dokupic wymienic przy okazji?

Hej,kumpel montował do swojej 156 z tego co pamiętam to nic więcej nie musiał dokupować. Alfa już jeździ na tym łożysku około 60.000KM i póki co działa :)

W styczniu założyłem Maxgear'a na prawe przednie koło i w czerwcu było znowu do wymiany, wyciągnąłem wnioski i założyłem SKF'a zobaczymy jak się spisze :)

Amortyzatory
Powrót