Tanie opony Goodride

• Autor wątku Autor wątku skoku86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skoku86

Guest
Przeglądam sobie cenki opon r18 i nagle znajduje oponki Goodride SV308 235/40R18 95W za 220zł za szt. czyli 880 za kpl. Zawsze wydawało mi się że goodride to w miarę dobra i popularna firma a tu wypuszczają opony po takiej cenie. Wiecie coś może na ten temat?

czyli kolega wpadł z "nazwową" pułapkę producenta ;) coś jak adidos z czterema paskami, a nie adidas :P

One sie powinny Goodnes nazywać :D drifty Omegą od 40 km/ h na rondach czy Ci się podoba czy nie i można zmężnieć na drodze :D tak poważnie to na mokrym asfalcie szaleństwo

Jeżdzę na tych oponkach 3 sezon w fordzie galaxy 225x50x17 - niemam uwag, do codziennej jazdy polecam. Scierają sie mniej niz ;michelin , bridgestone, pirelli, dunlop -miałem z takimi porównania w tym samym rozmiarze .

Zdecydowane NIE dla chińskich opon i podobne NIE dla opon bieżnikowanych. Dlaczego? Poruszane w internecie, pismach i portalach motoryzacyjnych milion razy - wystarczy użyć google.

ojciec miał takie zimówki w Fordzie Windstarze i był zadowolony, pewnie teraz kupi takie same :)
ciche, dobrze się prowadzą i jak na duże auto i spore przebiegi wytrzymały 3 zimy

Internet jest pełen całej masy dziwnych informacji. O bieżnikowanych pisze się cuda, które może wiele lat temu coś wspólnego z prawdą miały. Obecnie to już zupełnie inna sytuacja. Z chińskimi jest podobnie. Wrzucenie wszystkiego do jednego wora jako chińczyki jest dużym uogólnieniem. Widząc jaki postęp robią w kwestii opon i nie tylko to większość tego co jest o nich w internecie jest już dawno nieaktualna.

Internet jest pełen całej masy dziwnych informacji. O bieżnikowanych pisze się cuda, które może wiele lat temu coś wspólnego z prawdą miały. Obecnie to już zupełnie inna sytuacja. Z chińskimi jest podobnie. Wrzucenie wszystkiego do jednego wora jako chińczyki jest dużym uogólnieniem. Widząc jaki postęp robią w kwestii opon i nie tylko to większość tego co jest o nich w internecie jest już dawno nieaktualna.

Zapewne dlatego w każdym teście jaki czytałem na mokrym wypadały tragicznie.

"... I guess it's just the way I'm wired."
www.delta-HF.com

Mam je i na mokrym asfalcie trzeba uważnie prowadzić bo może się to źle skończyć;) Jedyny plus to niska ścieralność. Mam je dlatego bo kupiłem je z autem a bieżnik dobry więc szkoda wymieniać na inne:)

Drugą zimę przejeździłem już na zimowych oponach marki Goodride model SW608 w rozmiarze 205/60/R16 i wszystko jest ok. Nie mam jakichkolwiek negatywnych odczuć związanych z ich użytkowaniem.

Droga hamowania dłuższa o 10 metrów od innych ,a Wy piszecie że wszystko ok!. Ci co mieli na nich awaryjne hamowanie może już nie mogą pisac?!.

Dobre bo tanie. Po co drążyć temat?

Wiem , ze zmierzasz do tego,że są z roku na rok coraz lepsze ale ja jakoś nie mam ochoty byc królikiem doświadczalnym- najważniejsze parametryto zachowanie na mokrym, na suchej jezdni każda da radę- jeżeli za kierownicą jest ktoś z odrobiną wyobraźni
http://www.motogazeta.mojeauto.pl/A...jgorsze_opony_zimowe_205_55_r16,a,151564.html
http://www.oponeo.pl/artykul/test-opon-letnich-ace-gtu-2012-w-rozmiarze-205-55-r16
Szukałem testów gdzie wypadają co najmniej średnio ale nie znalazł
Oczywiscie testy to nie wszystko ,ja najchetniej poczytałbym o teście po 30 tyś przebiegu, ale takiego nie robią bo wiele znakomitych opon nowych mogło by spaśc na dalsze miejsca

Ostatnia edycja:
Oczywiscie testy to nie wszystko ,ja najchetniej poczytałbym o teście po 30 tyś przebiegu, ale takiego nie robią bo wiele znakomitych opon nowych mogło by spaśc na dalsze miejsca

I tu jest pies pogrzebany bo te tanie nowe opony z Chin nie są alternatywą rozważaną w domowym budżecie dla nowych markowych opon tylko najczęściej właśnie do opon używanych.

A ja uwazam ze zakladanie jakichkolwiek chinskich opon do alfy to zwyczajny wstyd, obciach i wiocha.

Opony się zakłada dla bezpieczeństwa a nie szpanu,zrezygnuj z innych chińskich częsci to będziesz GOSC:)

BF Googridge zakładają do prawie każdego samochodu w programie "poturbowani" na Discovery,tam auta mają od 300KM+ wiec chyba tragedii nie ma....

Amortyzatory
Powrót