• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Tania nawigacja 2DIN - kombajn

Zasadniczo bebechy będą te same co w uniwersalnych chińczykach a jedynie nieco inny panel z kilkoma pokrętłami i klawiszemi pasującymi do reszty kokpitu. Nie wiem jaka różnica w cenie ale chyba wziąłbym uniwersalny. Dodatkowy plus jest taki że da się przełożyc przy zmianie auta (ewentualnie dokupić nową ramkę za 50-100) bo zapewne przy sprzedaży i tak pójdzie jako "gratis".

Sluchajcie a co sadzicie o radiach JVC serii KW-XR611 lub KW-XR811? Wygladaja nawet niezle, nie wiem jak z podswietlaniem io bebechami czy warte sa w sumie niewielkich pieniedzy?
Jak to gra w porownaniu z fabrycznym radiem w Belli.
W sumie bardziej zalezy mi na mp3 i usb niz duzym ekranie i filmami :)

Pozdrawiam

Zasadniczo bebechy będą te same co w uniwersalnych chińczykach a jedynie nieco inny panel z kilkoma pokrętłami i klawiszemi pasującymi do reszty kokpitu. Nie wiem jaka różnica w cenie ale chyba wziąłbym uniwersalny. Dodatkowy plus jest taki że da się przełożyc przy zmianie auta (ewentualnie dokupić nową ramkę za 50-100) bo zapewne przy sprzedaży i tak pójdzie jako "gratis".

Niekoniecznie. Radia mają mieć komunikację po Can-Bus - tego nie masz w uniwersalnych chińczykach. Co oznacza, że np. będziesz miał wyświetlacz klimy na ekranie radia, lub inne gadżety. Bo już takie rozwiązania w chińskich radiach widziałem. Poza tym uniwersalne nie będzie nigdy tak ładnie pasować do otworu w desce - do tego większość tanich chińczyków ma odchylany panel, bez możliwości jego demontażu - co w niektórych sytuacjach może być łakomym kąskiem dla złodziei. Ja czekam cierpliwie na zakończenie prac nad radiem dedykowanym i zapewne kupię kilka sztuk do testów - zwłaszcza, że z dekoderem MPEG4 i DVB-T powinno się toto zamknąć w cenie ok. 1500 PLN.

Jeśli ktoś szuka taniego radia 2DIN - to polecam model P2300DVD Pioneera. Przyzwoita cena, ładny dźwięk, fajne wykonanie.

Ostatnia edycja:
Szkoda bo po testowaniu kilku wynalazkow wlasnie jestem zdecydowany na cos ze stajni pioneera albo wlasnie to i nie wiem ile jeszcze czekac.

zastanawiam się nad radyjkiem 2din wyposażonym w bluetooth, np.
http://allegro.pl/alpine-ive-w530bt-2din-dvd-usb-iphone-sklep-lublin-i2920634796.html
http://allegro.pl/jvc-kw-av70bt-dvd-2-din-usb-bluetooth-super-cena-i2931917484.html
pytanie, czy po wyjęciu modułu B&M, który i tak szlag trafił, nie będą wyskakiwały jakieś jaja? bo żeby ten kombajn wsadzić w deskę to trzeba ją wybebeszyć.

Wyjmujesz moduł BM, robisz osiowanie Proxy FES-em i masz spokój. Weź pod uwagę to, że oba w/w radia nie mają w standardzie nawigacji - do tego są niezbędne dodatkowe (drogie) moduły.

Wyjmujesz moduł BM, robisz osiowanie Proxy FES-em i masz spokój. Weź pod uwagę to, że oba w/w radia nie mają w standardzie nawigacji - do tego są niezbędne dodatkowe (drogie) moduły.
Dzięki za info (niepotrzebnie pisałem też w innym wątku). Na nawigacji mi najmniej zależy, mam do tego osobne urządzenie. Najważniejszy jest bluetooth i USB + ewentualnie sterowanie z kierownicy, do którego potrzebny będzie adapter. Pytanie czy da się podłączyć do radio fabryczne gniazdo USB i mikrofon.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót