[159] takie tam - moja nowa zabawka 159 sw Ti 2.0 jtdm

Plus jest taki że na lawecie też wygląda zajebiście, a może nawet i lepiej[emoji13] Ciężkie jest życie Alfisty[emoji14] Powodzenia w naprawie.

Ostatnia edycja:
Oj szkoda, szkoda. Chociaż zdjęcie na lawecie to każda Alfa musowo musi mieć ;)

Brawo za nastawienie do sytuacji i życzę wyroku jak najdelikatniejszego dla portfela :)
Daj znać jak już będziesz wiedział co się wydarzyło.

a jakie ma byc inne nastawienie ?
nic nie poradze stalo sie i tyle
nerwy oczywiscie sa no ale one ani kasy nie dadza ani awarii nie usuna
ciekawi mnie tylko co bylo powodem bo nic nadzywczajnego z autem nie robilem :mad:

to pewnie wina tuska kaczora albo macierewicza czy innego korwina
:p

ojj bociek wykrakałeś sobie po minięciu magicznej bariery 200..
życzę szybkiego powrotu na drogę i żeby w portfelu zostało jak najwięcej

200 pynkło jakies 15 tymu wiec to chyba nie to :-)
w sumie lepi że w PL niż 2 msce tymu np w rumunii abo bułgarii :-)

w portfelu mom ze 40 groszy :-)

wiesz to krakanie nie wychodzi od razu a wtedy kiedy się tego najmniej spodziewasz...
no to dobra kasa w portfelu siedzi ;) w takim razie niech zostanie na koncie jak najwięcej po zabiegach lekarskich

Współczuje.
Ładna jest, szkoda ale jak dobry fachowiec się nią zajmuje to zrobi dobrze i nie zgoli za dużo.
Będzie OK.

jest dobrze bo inni mają gorzej - to mnie zawsze pociesza :-)

ale zakupy z buta już mniej kurde :-(
musiałem mniej piwa kupić żeby tyle nie dzwigać :-(

Przynajmniej dobrze zakonserwowana komora silnika. Jak mi w Becie przy 200km/h rozdupcyło wąż z chłodnicy oleju to nawet z klamek kapał olej :-). Może odme zatkana? Ino te telepanie dziwuje.

bede pisał jak sie rozbierze

Ostatnia edycja:
A kiedy będzie rozbiórka?

Bo ciekaw jestem nieziemsko.
Tym bardziej, że dalej szukam egzemplarza z tym właśnie silnikiem :)

PS. Może to jakaś błahostka wyjdzie. Oby.

Czyżby czipek w Gliwicach zabił Ci silniczek? :11:

Czyżby czipek w Gliwicach zabił Ci silniczek? :11:

Powiem ci ze jest taka opcja. Kuzyn mechanik mi pokazywal Astre CDTi z gebelsów po chipie. 2 razy turbo robil i gadal kolesiowi ze nie podobająmu się dane z kompa. Gosc sie uparł ,że moda nie rusza i za krotki czas Astra wróciła z dziórą w tłoku. Ja sam mialem starą Alfice po Cinku ale "9"ki nie ruszam:)

Panowie bez przesady proszę. Na tyle aut co od Cinka wyjechały i są na tym forum to miałoby się wyłożyć po tak krótkim czasie?
Nie siejcie fermentu..

Zresztą nie ma co gdybać dopóki bocian nie wrzuci info co tam się zepsuło dokładnie.

Goora zeby wyjebalo tak olej przez bagnet "latem" to kompresja musiala pójść na miske a raczej przez uszczelke pod głowicą to sie nie stanie. Tłoki żadko uj strzeli przez przypadek.Bockowi życzę jak najlepiej i najtaniej i sam jestem ciekaw co .

Tłoki rzadko uj strzeli przez przypadek. Bockowi życzę jak najlepiej i najtaniej i sam jestem ciekaw co .

Ech, przytoczyłeś historię auta, o którym nic nie wiadomo, a raczej wiadomo, że miało jakiś agresywny i bezsensowny program. Ja bym nie szukał analogii.

Tłok mógł spłynąć jak wtryskiwacz padł i tyle. Nie pierwszy i nie ostatni tłok.

Szacunek za podzielenie sie takim przypadkiem.
Ciekawa sprawa . Stawiam na uszczelke pod glowią, a pierscienie pewnie do wymiany.

Amortyzatory
Powrót