• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Szyby

B

Bajdek00

Guest
Hej,
zauważyłem że w kilku wątkach piszecie o kalibracji szyb / programowaniu, w związku z tym mój post. Jakieś 2 tyg. Temu miałem problem z szybą pasażera konkretnie opuszczała się skokowo w górę i w dół aż pewnego dnia po całkowitym opuszczeniu w ogóle nie chciała się już podnieść. Zareagowałem dość szybko i od razu podjechalem do serwisu gdzie udało im się ją zamknąć. Diagnoza była jedna wymiana podnośnika do szyby - koszt w robocizną jedyne 1000,00 zł. Postanowiłem to sprawdzić w innym serwisie i powiedzieli od razu to samo ale cena juz wynosiła 900,00 zł - oczywiście to zrobiłem, cała wymiana trwała nie cała godz. Czy ktoś miał identyczna sytuacje czy poprostu dałem się naciągnąć?

Kolego programowanie szyb to czynność opisana w instrukcji która trzeba wykonać np. po odłączeniu akumulatora. Ty prawdopodobnie uszkodziłeś siłownik szyby (wystarczą zanieczyszczenia na prowadnicy szyby i samej szybie) i stąd konieczność wymiany. Co do ceny to gro pewnie stanowi ten siłownik, bo robocizna to jakieś 150zł

Kolego programowanie szyb to czynność opisana w instrukcji która trzeba wykonać np. po odłączeniu akumulatora. (...)

WOW... to mnie zaskoczyłeś... Pierwszy raz o tym słyszę. Czy taką czynność, jak programowanie szyb należy również wykonywać w Julce, czy to dotyczy tylko Mito ??

WOW... to mnie zaskoczyłeś... Pierwszy raz o tym słyszę. Czy taką czynność, jak programowanie szyb należy również wykonywać w Julce, czy to dotyczy tylko Mito ??

Problem raczej dotyczy Mito z racji okien bez ramek. Julka ma normalne rozwiązanie więc to jej nie dotyczy:P

Oczywiście, że w Giulietcie też się szyby programuje (robiłem to już kilka razy), po to aby działało automatyczne opuszczanie lub ponoszenie.

Amortyzatory
Powrót