• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Szyba z czujnikiem ?

kotulsky

Nowy
Auto
alfa romeo 166 2.0 TS+ lpg
cóż to jest, jak to działa i do czego służy?

Załączniki

• CAM00021.jpg
    CAM00021.jpg
    71.9 KB · Wyświetleń: 223
To jakaś samoróba. Pewnie jakiś uchwyt nie czujnik. Nawet w polu pracy wycieraczek nie jest. Jak to wygląda od zewnątrz na szybie?
Szyba z czujnikiem ma takie czarne pole i czujnik sporo poniżej lusterka wstecznego. Z takim niebieskawym czy fioletowym prostokątem widocznym od zewnątrz.

hmmm poprostu jest przyklejone do szyby, a ze srodka wychodzi brazowy kabelek i tyle, to jest złożone z 2 elementów,jeden to ten do szyby na sztywno a drugi jakby stopka na sprężynce-ta od spodu ustrojstwa

Uchwyt do papierowej mapy z lampką :sarcastic:

najprościej? zapytaj poprzedniego właściciela

Nawet tak będzie trzeba bo w życiu czegoś takiego nie widziałem.

Daj znać co to? Bo chyba większość z nas jest ciekawa. Ja na pewno.

To jest uchwyt do lusterka dla żony do makijażu podczas jazdy oczywiście z podświetleniem
bo te oryginalne niby lusterka są za małe i krzywe :cool:

Koledzy - kolega kupił 166tke z 1999 roku i ma to samo w tym samym miejscu.. i tez nie wiemy do czego to jest..

Ostatnia edycja:
Alfa jest z roku 2000 a rej w 2001 ale szyba czolowa jest wymieniana dlatego ten badziew zostal. Ale co to jest? Niewiedziec;/ a ile tak z ciekawosci szyba z czujnikiem. Deszczu uzywana kosztuje? I czy ten czujnik bedziedzialal? Albo moze sam czujnik sie kupi

Jak poszukasz chińskich to pewnie nawet poniżej 400zł. Oryginały drugie tyle. Czujnik..... generalnie to słaba strona 166 :) bardzo często to nie działa ja skomplikowane to jak cholera. Musisz mieć specjalną szybę z soczewką a czujniki mają fochy :) sam czujnik Ci nic nie da.
Ja u siebie chcę założyć czujnik. Już nawet wiem jaki działa na każdej szybie (nawet na bocznych :P ) wystarczy do szyby przyłożyć. No ale nie rozgryzłem jeszcze schematów elektrycznych jak to podłączyć.

Ja u siebie chcę założyć czujnik. Już nawet wiem jaki działa na każdej szybie (nawet na bocznych ) wystarczy do szyby przyłożyć. No ale nie rozgryzłem jeszcze schematów elektrycznych jak to podłączyć.

Marku, to jak to właściwie jest? Bo ja już myślałem, że wiem, czemu mi czujnik nie działa - nie mam soczewek na szybie (pewnie była wymieniana). A tu piszesz, ze wystarczy do szyby przyłożyć - czyli da się bez soczewek?

Ja mam dwie szyby z podgrzewane z czujnikami i mam zamiar jedna wkleić do mojej alfy na wiosnę. Wiązki mam to może pokombinuje żeby to śmigało :)

Ja piszę o czujniku z innego auta. Nie wszędzie takie idiotyczne czujniki montowali :P ten w 166 wybitnie ma skłonności do psucia i jest taki skomplikowany jakby to na księżyc miało lecieć :)

Spokojnie, ja już terminarz wypełniam na 2015 :sarcastic: jeszcze audio w 166 nie skończyłem.....

Amortyzatory
Powrót