Szyba tylna 147

konrad53

Nowy
Auto
147 FL
To mi wygląda jakby ta czarna powłoka się odkleiła. I wydaje mi się że tego nie naprawisz. No chyba że wymienisz szybę ale to dodatkowa robota

Wyryte rantem felgi

Mam w swojej to samo i nie wiem czy to po prostu nie delikatne rozwarstwienia szyby które sobie postępują.
Zresztą co 2-3 147 którą widzę ma taki problem większy lub mniejszy z szybą.
Nawet w Bravo szwagra z tyłu jest bardzo podobny problem a auto nigdy bankowo nie bite.
Także w grę wchodzi chyba tylko wymiana.

Że ma to co durga 147 to wiem bo widuję :D myślałem, że może da rady coś z tym zrobić ale jak widzę nie
Jakiś sposób to kupić lotkę ;) hehe
dzięki

Ostatnio kupowałem 147 dla siebie. W czasie kupna tego nie zauważyłem na mojej Alfie więc teoretyzuje że pogoda i warunki też wpływają na widoczność "jasengo obarwienia". Ja bym osobiście nie kupował szyby jeżeli są "jasne ubarwienie w rogach." Tylko tak zgaduje ale wilgoć się będzie w tych miejscach pojawiać i po jakimś czasie także złączą miedzy szybą a metalem mogą zacząć korodować. Trzeba takie miejsca dobrze zabezpieczyć przeciw korozji i monitorować. U mnie nie najlepiej wykonanie połączenie jest tak jak by w środku, więc nie jest źle, ale kto wie może w Polskich warunkach problem się pogorszy z upływem czasu. Co do metod naprawy, to wszystkie pomysły które mam wydają mi się dość czasochłonne.

Złącza między szybą a metalem nie będą korodować bo to są uszczelki. Co najwyżej blacha przy uszczelce ale tylko jak będzie w jakiś sposób uszkodzona. Bardziej bym obwiniał słońce niż wilgoć jeśli chodzi o odklejenie tego sitodruku

Wyryte rantem felgi

Mam jeszcze pytanie o srebrną listwę, którą miały poźniejsze polifty 147. Da się ją bez problemu odkleić? Czy klapa z oderwaną listwą różniłaby się czymś od tej oryginalnie bez listwy? Jakieś inne kształty, cokolwiek? Wydaje mi się, że nie ale może ktoś jest pewien.

kolor lakieru może być delikatnie inny, bo pod listwą lakier nie wypłowiał od słońca. Nie na pewno ale trzeba wziąć pod uwagę

Wyryte rantem felgi

Jeśli chodzi o kształt to listwa w FL jest we wgłębieniu, a więc jak ją wyciągniesz to zostanie wyprofilowana blacha

Wyryte rantem felgi

Amortyzatory
Powrót