• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Szyba tył/przycisk

Fidel666

Nowy
Auto
AR 159 SW
Witam.Przypadkiem zauważyłem taki problem, gdy kliknę przycisk (w drzwiach kierowcy) zamykania tylnej lewej szyby to szyba się otwiera do końca. Z zamknięciem jest problem gdyż przycisk w przednich drzwiach nie reaguje a w tylnych tylko rusza silniczkiem i nic więcej. Trzeba jej pomóc podciągając ręką za szybę do góry i liczyć że się uda. Miałem podpiętego kompa i nic nie pokazał ciekawego. Miał ktoś taki przypadek??

159 SW 2008

Witam.Przypadkiem zauważyłem taki problem, gdy kliknę przycisk (w drzwiach kierowcy) zamykania tylnej lewej szyby to szyba się otwiera do końca. Z zamknięciem jest problem gdyż przycisk w przednich drzwiach nie reaguje a w tylnych tylko rusza silniczkiem i nic więcej. Trzeba jej pomóc podciągając ręką za szybę do góry i liczyć że się uda. Miałem podpiętego kompa i nic nie pokazał ciekawego. Miał ktoś taki przypadek??

159 SW 2008

Moim zdaniem rozsypał się mechanizm podnoszenia szyby w drzwiach.

Skoro przycisk przód i tył działają, bo silniczek reaguje, to chyba nie będzie to problem elektryczny. Może ktoś w większym doświadczeniem jeszcze coś napisze.

jak wciskasz przycisk, to słychać prace silniczka? jak nie, to sprawdź sterowanie/silniczek. jak słychać silniczek (a chyba działa skoro tylko trzeba mu ręcznie pomagać) to raczej znowu ci się rozsypał albo gdzieś się blokuje mechanizm. rozbierz drzwi i zobacz jak pracuje mechanizm.

Amortyzatory
Powrót