• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

szyba stanęła

gruber007

Nowy
Auto
147FL 1.6 Blu Montecarlo
witam,
dziś rano akurat traf chciał, że musiałem opuścić szybę pasażera i zonk i bo szyba bez żadnego problemu zeszła na dól do danej wysokości, ale do góry już wyjechać nie chciała.. tzn do czasu, bo początkowo z każdym naciśnięciem przycisku ruszała o dosłownie 1mm do góry, a im bliżej góry tym zamykała się szybciej ale to i tak była wieczność...
jeszcze dodam ze szyba kierowcy domyka się płynnie po jednym kliknięciu, a szyba pasażera zawsze zamykała się tylko jak się włącznik przytrzyma.. 147 tak ma?
moje pytanie co szwankuje: silnik? elektryka? coś innego?
może ktoś miał podobny przypadek ???

Ostatnia edycja:
szyba kierowcy domyka się płynnie po jednym kliknięciu, a szyba pasażera zawsze zamykała się tylko jak się włącznik przytrzyma.. 147 tak ma?

Tak, to jest normalne. Nie wszystkie wersje miały czujnik przycięcia ręki czy coś takiego. Też nie mam i mogę tylko otwierać szyby z pilota. Zamykania nie ma przez brak tego czujnika. I właśnie to się wiąże z tym, że w szybie kierowcy przytrzymasz do góry i jedzie sama a u pasażera musisz trzymać aż do końca.

Niestety na twoje głównie pytanie nie odpowiem

Amortyzatory
Powrót