• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Szyba przednia - czujnik deszczu

kubicze

Aktywny
Auto
AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop
Witam!!!
Podczas weekendowego wyjazdu dostałem kamieniem w przednią szybę i pokazało się pęknięcie.
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś mógłby polecić jakiś zakład, który zajmuje się szybami.
Mam szybę z czujnikiem deszczu i po kilku telefonach do różnych serwisów jestem trochę zszokowany.
Ceny:
szyba z czujnikiem + montaż - 600 zł - 3000 zł (ASO)
szyba bez czujnika + montaż - 300 zł - 1000 zł

Nigdy nie wymieniałem szyby i chciałem się zapytać na co zwracać uwagę. Czy brać w ogóle pod uwagę zakup używanej szyby.

Jeśli chodzi o lokalizację zakładu to jestem z Wrocławia, ale często bywam w Poznaniu i okolicach Piły. Czy ktoś miał do czynienia z zakładem/hurtownią szyb w Bralinie (trasa Ostrów Wlkp. Warszawa) tam zaproponowano mi najniższe koszty wymiany i dodatkowo szyba jest dostępna od ręki.

A nie lepiej naprawic koszt naprawy to ok.150zl.Oczywiscie jesli pekniecie nie jest za duze.

Nie dowiadywałem się o coś takiego, jak duże pęknięcia można naprawić, moje ma jakieś 10-12cm i zaczyna się od krawędzi szyby.

ja mam używaną szybe na sprzedaż z czujnikiem deszczu podgrzewaną nawet, bez zauważalnych rys ani odprysków. jezeli by cie to interesowalo daj znac. cena 400zł

Kolego ja mam taki sam problem jak u ciebie, pojechałem do Kraka i po powrocie zobaczyłem ze po stronie kierowcy dzięki małemu kamykowi pękła mi szyba, po 3 dniach jeżdżenia pęknięcie z 5 cm powiększyło się do 70 cm, tyle, że ja mam wykupione w PZU za 50zł ubezpieczenie szyb, do wymiany proponowali mi zamiennik za 1400zł albo oryginalna za 1950zł oczywiście wybrałem oryginalną przecież ja za to nie płace, szyba jest jak to oni określili na specjalne zamówienie, bo jest bardzo nie typowa (Alfa to nie golf albo pasat) szyba miała być wymieniona do 2 tygodni, ale jakoś czekam już 4 tygodnie i tylko dzwonili do mnie z firmy, która ma montować i powiedzieli, że będą dzwonić żeby sie umówić zemną, kiedy mają do mnie przyjechać i zmienić tą szybę, no a ja czekam i staram się omijać parole policji z daleka żeby mi dowodu nie zabrali.

Kolego,
jeżeli jesteś z Wrocławia to na ul. Krakowskiej tanio i dobrze szyby wymieniają tak pomiędzy Mc Donaldem a Praktickerem.
Kiedyś w Kadecie mi poszła szyba od kamienia i wymienili mi bardzo dobrze i tanio.

Ja w swojej wymieniałem szybę jakiś czas temu. Zapłaciłem 700 zł za szybę z czujnikiem i zielonym pasem + 150 wymiana.

Naprawiać nie chciałem bo facet nie dawał gwarancji a poza tym miałem 3 odpryski więc machnąłem ręka i wymieniłem na nówkę...

Pzdr

Na chwilę obecną muszę zgłosić szkodę w ubezpieczalni, ale trochę podzwoniłem i najtańszą szybę ma hurtownia w Bralinie 480 zł nowa szyba z sensorem + 120 zł montaż. Pan z tej hurtowni poinformował mnie, że szyby są zawsze na miejscu.
Dzięki za propozycję używek, ale po rozmowach z kilkoma mechanikami opcja zakupu takiej szyby odpada, nikt nie da gwarancji na usługę wklejenia używki.

Amortyzatory
Powrót