[145] Szyba od stony kierowcy

• Autor wątku Autor wątku madara1231
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    szyba
M

madara1231

Guest
Witam niedawno kupilem AR 145 1.4 TS i mianowicie mam problem z szyba od strony kierowcy opuszcza sie normalnie i bez problemowo z podnoszeniem jest gorzej w pewnym momencie a mianowicie w polowie szyba zaczyna isc pod katem moze ktos wie co moze byc nie tak ?... bym byl bardxo wdzieczny za pomoc.

rozkręć drzwi i obserwuje jak pracuje siłownik, możliwe że gdzieś się obluzowało coś i przez to ma zły tor

Ja tak mam od strony pasażera ale szybę miałem wymienianą na nieoryginalną. Pooglądaj oznaczenie na szybie i porównaj z innymi.

też tak miałem, trzeba było ręka dociągać szybę bo krzywo szła. Rozkręciłem drzwi pokręciłem śrubkami i się wyprostowało.

też tak miałem i chyba nie chodzi, że szyba jest nieoryginalna, po wymianie i samomontażu nowej problem ustąpił tylko na 2 dni, także zostało jak było i trzeba było pamiętać, że szybę należy przytrzymać przy dosuwaniu :/

u mnie ten sam problem...
zrobiłem wszystko dzialało ale po tygodniu wróciło do stanu przed pracami - czyli idzie kantem...

U mnie było dokładnie to samo z szybą pasażera, nie pamiętam, czy sam na to wpadłem, czy wyczytałem na jakimś forum - w każdym razie u mnie winne było mocowanie... lusterka bocznego ;) Było za mocno dokręcone i powodowało właśnie taką reakcję szyby. Czego ja tam nie nakombinowałem, z wyciąganiem prowadnic i ich smarowaniem włącznie :)

Amortyzatory
Powrót