• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Szyba czołowa niebieska

Endriu

Nowy
Auto
Fiat Bravo
Jak w temacie, niestety po spotkaniu z bocianem, potrzebuję niebieskiej szyby czołowej do 155-tki. Rozeznałem się już w moim mieście i niestety nigdzie takowych nie mają. Jeżeli już są to tylko zielone i zielone z pasem przeciwsłonecznym. Może ktoś z Was wie gdzie można takową szybę dostać?

Sekurit Saint Gobainma produkuje niebieskie szyby do Alfy 145/6 155, sam ostatnio zamawiałem nie ma problemu ze sprowadzeniem jak ktoś się zajmuje szybami to powinien mieć dostęp do takiej szyby.

Jak w temacie, niestety po spotkaniu z bocianem, potrzebuję niebieskiej szyby czołowej do 155-tki. Rozeznałem się już w moim mieście i niestety nigdzie takowych nie mają. Jeżeli już są to tylko zielone i zielone z pasem przeciwsłonecznym. Może ktoś z Was wie gdzie można takową szybę dostać?

Boże święty z bocianem? Jak to się stało i najważniejsze co z nim? :(

Ja niedawno wymieniałem szybe w swojej 155 za szybę policzyli 400 zł i 150 zł za wymiane na ubezpieczenie oczywiście szyba niebieska w Jaan Glassie .
Co tam bocian szkoda szyby :)

Co tam bocian szkoda szyby :)

Dobra dobra. Bocian biały jest gatunkiem chronionym w Polsce, poza tym łaczy się w pary na całe życie. A teraz po lęgach w gniazdach są pisklęta, niezdolne do samodzielnego życia. Zabicie jednego bociana może oznaczać śmierć nawet 6 ptaków :(

Żeby nie robić offtopu...
Hoho mam do czynienia z ekologiem
Poprawiam
Szkoda bociana ale szyby bardziej

Nie ekolog, ale miłośnik przyrody jak najbardziej :) No i gdzie to wrażliwe serce Alfisti? ;)

Ostatnia edycja:
Hoho mam do czynienia z ekologiem
Poprawiam
Szkoda bociana :( ale szyby bardziej :)

Mi też szkoda bociana,ale mogło być znacznie gorzej gdyby uderzył on centralnie w szybę. Wtedy pewnie poszedłby do środka auta, a wtedy kto wie co mogłoby się stać. Sytuacja wyglądała tak że bocian żerował sobie przy drodze i zaczął wzbijać się w powietrze. NIestety pech chciał że wpadł w strumień powietrza z samochodu jadącego z naprzeciwka. NIestety zawirowania powietrza spowodowały że poszedł prosto na mnie:(

Amortyzatory
Powrót