szczur w aucie

• Autor wątku Autor wątku tomekb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomekb

Guest
witam
mam nietypowe pytanie
od paru dni zamieszkał szczur w przedziale silnika - wchodzi nocą a rano wychodzi- zabrał się już za konsumpcję kabli
czy może ma ktoś doświadczenie z odstraszaczami gryzoni i może mi coś polecić, a może inne sposoby
dzięki

może to nie inny zwierz? mi tak cos przegryzło w lanci kable zapłonowe dojechałem, ale po otwarciu maski niezle iskrzyło:( doszedlem do tego że to jakis inny zwierz był, bo pies mi go sam zlikwidował, niestety nie wiem co bo już był bez łba rano pod autem i rozszarpany:)

Widziałem tez w różnych hipermarketach takie preparaty przeciwko kunom, czy innym zwierzakom gryzacym kable pod maską. Jedni też cos tam wkładają pod maske ale nie pamietam teraz co to było - cos co je odstrasza.

Wrzuć kostkę domestos, powinno poradzić na gada.

Jak miałem 145 TD to mi kiedyś kuna zdechła na kolektorze ssącym, otwieram maskę, a tu gad sztywny leży:P

Miałem dokładnie to samo, ale w 166, a bynajmniej na wysypisku nie mieszkam. Inteligentne zwierzaki wiedzą co dobre :-)

Wrzuć do silnika kota na noc. To się chłopak zdziwi...

Może jakaś trutka, ewentualnie słyszałam że istnieje coś takiego jak odstraszacz, ultradźwięki itp. Na allegro to dostaniesz na pewno ;)

właśnie o to pytam, może ktoś to używał i wie czy pomaga
aktualnie auto parkuję u sąsiada - może gad zapomni

Jeżeli masz swój garaż, to wystarczy zwykła trutka na szczury (pod warunkiem, że to szczur) wysyp w kilku miejscach na pewno prędzej się tym zainteresuje niż Twoimi kablami. Koszt niewielki, więc warto spróbować.

garażu niestety brak
autko stoi pod wiatą przed domem
kolega po obserwacji odchodów stwierdził że to szczur

Kupić łapeczkę na szczura, nałożyć smaczny kąsek, podłożyć pod auto i czekać do rana na truchło. jak nie szczur, to coś innego dostanie po pyszczku i się nauczy że z Alfisti nie należy zadzierać.:D:D:D

Szczura ciężko wytępić, bo jest bardzo ostrożny i inteligentny. Trutka ma bardzo znikomą skuteczność, nieco lepiej wypada łapka - najlepiej z czymś aromatycznym (wędzone), dodatkowo wykadzone, żeby szczur nie poczuł Twojego zapachu. Dobrze sprawdzają się też wysokie beczki o gładkich ściankach wypełnione smakołykami, no i łowne koty.
U mnie sprawę załatwił pies - wk... się, jak zaczęły mu wyjadać karmę z miski. Wyłapał wszystkie (4 albo 5) i ułożył na parapecie. Chciał się pochwalić i zrobić niespodziankę swojej Pani :-) w sumie to niespodzianka była :-)))

A może po prostu na jakiś czas zmień lokalizację postoju Twojej gabloty i zobacz czy gryzoń podąży jej tropem.

jak w nocy psy wytropiły szczura to maska i zderzak nadają się do regeneracji

---------- Post dodany o godzinie 19:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:43 ----------

a szcur siedział cicho i nic z tego sobie nie robił

Amortyzatory
Powrót