[159] Szarpanie przy zmianie biegów

Trzeba zaślepić całkowicie i sprawdzić powinno pomóc

Lepiej wyczyscic. Zaslepienie wiaze sie z wyprogramowaniem. Innaczej mamy blad.

Czyszczenie polega na calkowitym rozebraniu i wyczyszczeniu trzpienia tak aby poruszal sie szybko i bezproblemowo.
Bardzo prosta acz brudna naprawa. Niestety po jakims czasie (kilkadziesiat tysoecy km) problem wroci.

Jesli sama zrobisz naprawe, to wyczysc, jesli masz zlecac warsztatowi to porownaj koszty czyszczenia z kosztami zaslepienia i wyprogramowania i sama zdecyduj

Lepiej wyczyscic. Zaslepienie wiaze sie z wyprogramowaniem. Innaczej mamy blad.

Czyszczenie polega na calkowitym rozebraniu i wyczyszczeniu trzpienia tak aby poruszal sie szybko i bezproblemowo.
Bardzo prosta acz brudna naprawa. Niestety po jakims czasie (kilkadziesiat tysoecy km) problem wroci.

Jesli sama zrobisz naprawe, to wyczysc, jesli masz zlecac warsztatowi to porownaj koszty czyszczenia z kosztami zaslepienia i wyprogramowania i sama zdecyduj

mechaniką zajmuje się mąż także :P

dzisiaj zrobiła mi niespodziankę bella :D bo nie szarpała W OGÓLE, ciekawe jak długo :P może paliwo jej nie posmakowało :P

Jest i winowajca tego cholernego szarpania... wtryski! ostatnia rzecz jaka przyszła do głowy i się okazało,że cel trafiony + tankowanie tylko na stajach typu bp itp
tak pisze, może kiedyś komuś się przyda ;)

Ale co z wtryskami ? Do regeneracji poszły wszystkie ? U mnie szarpanie jest przy zmianie biegów ale nie jest jakieś mocne i powyżej 3 biegu szarpania nie ma. Tankuje w zasadzie na różnych stacjach ale najczęściej jest to eMila (samoobsługowa stacja), tankowałem na BP i Lukoil i róznicy żadnej nie ma, Diesel V-power czy innych cudów nie tankowałem do niej bo róznicy nie odczuwam w osiągach,spalaniu, różnice jedynie gdzie czuje to w portfelu.

wtryski do regeneracji wszystkie... u mnie szarpanie było na 3 i 4 biegu w okolicach 2tys obrotów - jak tylko wlałam jej na bp np problem ustawał, ale jak tylko dostała paliwa z prywatnej stacji tak zonk, szarpanie wróciło

wtryski wymienione i nie ma szarpania... choć wywala mi teraz check (po podpięciu po kompa pokazuje czujnik turbo) jak nie urok to przemarsz wojsk

Podepne sie do tematu... Silnik 2.4, manual. Ja znow mam szarpniecie przy zmianie z 1 na 2, pozniej juz wszystko chodzi idealnie... Jest to odczuwalne tak jakbym mial dalej noge na gazie a w praktyce tak nie ma... Jak zwieksze obroty na 1 biegu do ok 2300 to szarpnie zanika... Czym moze byc to spowodowane? Dodam ze dwumas sprawdzony i nic nie slizga, dzwoni ani nic...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

U mnie finalnie problem okazał się z EGR. Pomogło wyprogramowanie, szarpanie ustało i samochód lepiej się zbiera przy niższych obrotach.

U mnie finalnie problem okazał się z EGR. Pomogło wyprogramowanie, szarpanie ustało i samochód lepiej się zbiera przy niższych obrotach.

moja ma teraz wakacje u elektryka więc zobaczymy od czego te szarpanie i cała reszta

własnie zadzwonił mechanik... wszystko z autem w porządku - tylko turbina nadaje się do kosza...

napisałam Ci na priv ;)
centralnie w Białobrzegach, koło policji (tutaj też znajomych paru robi u Niego i nikt nie narzekał, więc może i ja będę zadowolona)

Amortyzatory
Powrót