Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wg mnie niepotrzebnie wydasz 300-400zł/szt, a szarpanie i tak nie ustanie. Obstawiam, że to coś z przeniesieniem napędu (bolączka 2.4 175KM), najpewniej krzyżaki jak już ktoś tu napisał. U mnie było drżenie, bo miałem obniżony zawias i krzyżaki układały się w "nienaturalny" sposób i miały luzy. Po założeniu seryjnych sprężyn problem zniknął. Wtryski sprawdziłem, dwumasę zmieniłem przy okazji zmiany sprzęgła ale dopiero zmiana sprężyn pomogła. Jako ciekawostkę powiem, że u brata w Hondzie problem z szarpaniem był też podczas przyspieszania na niskich obrotach. Zmienił półoś i już nie szarpie.
Pewnie sprawdzałeś ceny półosi i z lekka się przeraziłeś i pewnie dlatego nie dopuszczasz myśli że to ośka heheh. Ale zrobisz oczywiście jak uważasz. Z tym że lepiej uczyć się na błędach innych a nie swoich. Ale tak to jest, że niektóre usterki to 10-20% wartości naszych kilkunastoletnich belli. Życie.
Byłeś rozczarowany mechanikiem po jeździe próbnej, co nie?Acha i pytanie czy możliwe że to od nieodpowiedniego zamontowania sprzęgła z dwumasą?
Niestety często wymiana samych krzyżaków nie pomaga, bo luz często jest też na kielichach.
No ale w końcu ogarniesz i będzie poezja i mega frajda z jazdy, zobaczysz