Czyli co w Niemczech ta sama kompetencja co u nas??? Myślałem ze tam są fachowcy
... od niemieckiej precyzji, nie od włoskiego piękna.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czyli co w Niemczech ta sama kompetencja co u nas??? Myślałem ze tam są fachowcy
Overboost na 100% . Miałem to samo. Na kompie wychodziło delikatne przeładowanie. Szarpanie przy stałej prędkości i stałych obrotach. Myślałem najpierw że przewody podciśnieniowe. Wymieniłem - szarpanie znacznie zmalało. Wyjąłem z overboosta filterek i go umyłem( dużo piachu było) a później potraktowałem go WD40 przez otworek od filterka. Było dobrze pół roku i znowu się zaczyna. Teraz tylko wymiana pozostała.
Zamówiłem dziś overboosta. Wymienie w poniedziałek i od razu musze zrobić dość długą trase. Zobaczymy co będzie![]()
Zrobiłem z overboostem to co kolega ernest159 i pomogło. Szarpanie ustało. Zobaczymy na jak długo. Dzięki wszystkim za pomoc.
...
Niestety chyba zbyt szybko się ucieszyłem. Szarpanie ustało, ale tylko na 3 dni.
Witam
słuchaj a jak czyściłeś overboost-a, czy rozebrałeś na czynniki pierwsze?
pozdrawiam
Na forum Stilo jest krok po kroku rozbieranie i czyszczenie całego overboosta.Niestety nie. Mój jest nierozbieralny. Zrobiłem to co kolega ernest159 sugerował, czyli potraktowałem WD40.
Tylko, że w Stilo są zaworki starego typu z metalowym pierścieniem ściskającym wszystko "do kupy", a większości 159-tek jak nie we wszystkich zaworki są całkowicie plastykowe więc opcja rozebrania wiąże się ze zniszczeniem niestety...Na forum Stilo jest krok po kroku rozbieranie i czyszczenie całego overboosta.
WitamTylko, że w Stilo są zaworki starego typu z metalowym pierścieniem ściskającym wszystko "do kupy", a większości 159-tek jak nie we wszystkich zaworki są całkowicie plastykowe więc opcja rozebrania wiąże się ze zniszczeniem niestety...
Pokaż załącznik 57702Tylko, że w Stilo są zaworki starego typu z metalowym pierścieniem ściskającym wszystko "do kupy", a większości 159-tek jak nie we wszystkich zaworki są całkowicie plastykowe więc opcja rozebrania wiąże się ze zniszczeniem niestety...
Co to znaczy "czyściłem podłączając "pod auto""? Nie bardzo rozumiem.Faktycznie autor pisze, że rozpracował całe plastykowe zaworki więc trzebaby się do niego zwrócić o manuala. Ja swojego czyściłem podłączając "pod auto" i wtedy praktycznie wejdziesz preparatem czyszczącym w każdy element , ale lepiej byłoby rozebrać i wyczyścić go na stole.
Witamtu jest to lepiej opisane
www.liquimoly.pl/aktualnosci/wydarzenia/99-chemiczna-generalka.html