• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

szarpanie kierownicy

groda

Nowy
Auto
alfa romeo 147 1.6 16V TS
Witam. Tak jak w temacie. Otóż podczas przyspieszania i w tym samym momencie nawet lekkiego skrętu szarpie kierownicą.Miesiąc temu wymieniałem jedną końcówkę drążka-to samo ,dzisiaj wahacze(górne) łączniki i drugą końcówkę -to samo. Jeszcze mam w planach na dniach na zbieżność się udać. Czy to może być wina felg(krzywych) , bądź opon??Czy może coś innego. Dziękuję.

Przeguby półosi jeszcze będą dawały podobne objawy.

Jeśli przy małej prędkości podczas wykonywania skrętu czym bardziej skręcisz kierownicą tym szarpanie się nasila to być może pompa wspomagania się kończy. Spróbuj wymienić płyn w układzie wspomagania.

Jeszcze mam w planach na dniach na zbieżność się udać. Czy to może być wina felg(krzywych) , bądź opon??Czy może coś innego. Dziękuję.
Przestań wymieniać w ciemno.
Jedź do diagnosty a potem potwierdź jeszcze u drugiego.
Zaoszczędzisz masę pieniędzy , nerwów a i nie będziesz następnym , którzy psy wieszają na Alfę.

Przestań wymieniać w ciemno.
Jedź do diagnosty a potem potwierdź jeszcze u drugiego.
Zaoszczędzisz masę pieniędzy , nerwów a i nie będziesz następnym , którzy psy wieszają na Alfę.

Dzięki. Tak zrobię. a o alfie nie dam złego słowa powiedzieć. Teraz to wiem, że Ci narzekają co ich na bellę nie stać :P

Piękno musi kosztować.
Taki sloganik gdzieś tam wyczytany.
I jeszcze jeden znaleziony tu gdzieś na forum:
"Chcesz być kimś kup BMW
Jesteś kimś jeździsz Alfą."

Ostatnia edycja:
Zgadzam się z kolegą wyżej :)

P.s Nie miałem dokładnie takich problemów jak u Ciebie (przyspieszanie, skręty) ale jeśli przekraczałem 100km/h to zaczynało trząś mi kierownicą. Wymieniłem opony - jak ręką odjął.

Był już taki post poszukaj sobie. jeżeli sprawdziłeś opony felgi i zawias masz w miarę dobry to tak jak kolega wyżej piszę przegub wewnętrzny. Jeżeli przy pełnym skręcie kół to przegub zewnętrzny.

ok. dzięki ,ale z tego co czuję to w niepełnym skręcie i tylko w momencie przyspieszania.

Amortyzatory
Powrót