Świeży nabytek - 156 2.5 v6

• Autor wątku Autor wątku Dawidc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dawidc

Guest
Witam niedawno po długim szukaniu nowego samochodu stałem się właścicielem jak dla mnie czegoś pięknego, bo Alfy 156 z silnikiem 2.5 v6 co z początku bardzo mnie przerażało, ale teraz wiem, że to trafny wybór i mimo tego spalania nigdy nie założę gazu. Miałem wiele obaw co do Alfy, przez różne stereotypy krążące wśród ludzi, ale prawda taka, że jak coś ma się psuć to i tak się popsuje nie ma na to reguły.
Alfę sprowadziłem z Niemiec, ogółem ma już przejechane 188 tys km co może być wadą, ale przy roczniku 97 mam w miarę pewność, ze jest to realny stan. Zawieszenie jest igła wiadomo jak to drogi niemiecki. Jest kilka rzeczy do zrobienia z kosmetyki, ale również takie co trzeba by zrobic na czasie typu rozrząd, płyny itd. W planach projektowych chciałbym przyciemnić szyby i założyć felgi jakieś szprychowe, jakie były montowane w niektórych alfach seryjnie. Z wyposażenia mam 4x el. szyby, klima, 2 airbagi czyli pewnie standart. Mam jeszcze wiele nieodkrytych rzeczy i wiele pytań, mam nadzieje, ze znajde odpowiedzi na tym forum. A o to zdjecia, które już ukazałem w powitalni.

126.jpg

127.jpg

128.jpg

129.jpg

Pozdrawiam wszystkich

piękna bella powodzenia i bez awaryjnej jazdy.

Piękna Bestyja. bezawaryjnej i miłej jazdy

Fele jakoś mi bardzo nie pasują do sylwetki 156, Widzę że też masz pomalowane listewki ochronne zderzaka z przodu:P Ja mam tak w swoim z tyłu:D Szkoda tylko że jak już masz te listewki w kolorze, lusterka są czarne. A tak po za tym to jak na te lata bardzo ładnie wygląda:P

Pozdro V6:D

Bardzo dziękuję za miłe opinie. Fakt, te felgi dla mnie są zagadką ,bo nigdy nie widziałem po za moimi na żadnej z Bellci.
Jak uzbieram trochę to zainwestuje w fele i jakieś dobre laczki, przyciemnię szyby, trochę poprawek kosmetycznych i będzie cacy, mam nadzieje. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z użytkowania tej pięknej damy. A co do listewek to mhh widocznie poprzedniemu włascicielowi tak sie podobało, mi też nie przeszkadza to, a lusterka pozostaną czarne, bo za dużo srebrnego tez by nei mogło być.

cacunio daj foty wnetrza tyłu motorka przede wszystkim . jaki przebieg??
pozdrawiam

Gratulacje bardzo ładnie sie prezentuje duzo przyjemnosci z jazdy
Pozdrawiam :ciao:

fajna alfka :) zainwestuj w dobre "koło" i zrób zdjęcia ....
pozdrawiam

bardzo ładna i ten silnik... a co do psucia się, każdy samochód się psuje tak samo nowe jak i starsze - wystarczy dbać, spokojnej jazdy Ci życzę :)

cacunio daj foty wnetrza tyłu motorka przede wszystkim . jaki przebieg??
pozdrawiam
Przebieg ma 189 tys, nie jest on mały niestety, ale w końcu to 97
Poszukaj jeszcze w fotelach z boku ;)
Nie mam właśnie w fotelach, miejsce jest, ale poduszek nie ma. I obawiam się również, ze 2 które są w kierownicy i nad schowkiem, również się ulotniły, bo odstaje mi strasznie plastik i świeci się kontrolka, muszę się w końcu wziąć za ogarnięcie Belcii. Na dniach planuje przyciemnić tylne szyby

Po prostu ich nie ma tak jakby nie były nawet zamontowane :) nie wiem, może akurat nie zamontowali w moim bocznych. Zastanawia mnie fakt, jak sprawdzić czy mam alarm w samochodzie, ponieważ koło nawiewów pod przednią szybą jest kontrolka, mam pod kierownicą koło podłączenia do komputera, stacyjkę na kluczyk z on/off i nie wiem po rostu jak się dowiedzieć jaką mam wersje :)

hej a jak otworzysz drzwi pasazera to masz stacyjke do wylaczania airbagow? u mnie taka jest ale pod kierownica nic takiego nie mam.a bocznymi poduchami sie moze nie przejmuj bo podejrzewam ze byly one w opcji do dokupienia i jak ktos placil to mial a jak nie to mial same zaslepki.pozdrowienia

Ja nie mam poduszek w fotelach, ani tez zaslepek zadnych, takze to wg mnie byla opcja w poczatkowych latach produkcji. Co do alarmu, jak nei wiesz czy dziala to odlacz na pare minut akumulator, podlacz spowrotem i sluchaj jak wyje :P
Wogole to gratki z udanego zakupu, oby sluzyla jak najdluzej :)

Witam Bardzo ładna szerokiej drogi i zepsutych fotoradarów

Jeszcze inwestycja w dobre fele i twoja alfunia będzie prima, jak bedziesz o nią dbał to z pewnością się odwidzięczy taka już jest jej natura. pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót